ΥΓΕΙΑ

Τα made in India φάρμακα μειώνουν το προσδόκιμο ζωής!

Τα made in India φάρμακα μειώνουν το προσδόκιμο ζωής!

Ποιες είναι οι πέντε πολυεθνικές που περιμένουν στη γωνία για να πάρουν όλη την αγορά γενοσήμων εν μια νυκτί!

Η σπουδή της κυβέρνησης σε θέματα υγειονομικής υφής και ειδικά των φαρμάκων, απειλούν να γυρίσουν τη φαρμακευτική περίθαλψη στη δεκαετία του '60 και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Η σύγκρουση φυσικά που γίνεται δήθεν στο όνομα των επιταγών της τρόικας, έχει και κάποιο σκοπό. Την πίτα των 5 – 6 δισ. ευρώ που είναι πλέον οι φαρμακευτικές πωλήσεις.

Η κυβέρνηση με επικίνδυνους ελιγμούς οδηγεί τους Έλληνες ασθενείς να πίνουν φάρμακα από την Ινδία και το Μπαγκλαντές.

Περιμένουν στη γωνία οι πολυεθνικές

Πέντε ξένες εταιρείες γενόσημων, η Actavis από την Ισλανδία, η Mylan και η Watson από τις ΗΠΑ, η Teva από το Ισραήλ και η Ranbaxy από την Ινδία, με την συμπαράσταση της τρόικας και ορισμένων ελληνικών ΜΜΕ περιμένουν στη γωνία την απόφαση για «συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία» και την επιλογή του φθηνότερου φαρμάκου για να μπουν στην αγορά των γενόσημων στην Ελλάδα και να αρπάξουν κομμάτι από την πίτα.

Από την άλλη οι ελληνικές εταιρείες φαρμάκων προσπαθούν με νύχια και με δόντια να βρουν λύσεις, ώστε να μην αναγκαστούν να διώξουν τους χιλιάδες υπαλλήλους που έχουν.

Τα μαζεύουν από την Ελλάδα οι πολυεθνικές

Οι συνεχείς μειώσεις τιμών, οι καθυστερήσεις στην εισαγωγή νέων φαρμάκων και τα χρέη δισεκατομμυρίων από τα νοσοκομεία , οδηγούν τις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να αναχωρήσουν και να αναζητήσουν αλλού πρόσφορο έδαφος για επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Μικρότερο το προσδόκιμο ζωής

Την ίδια ώρα οι ασφαλισμένοι που οι μισθοί τους μειώνονται συνεχώς, αγκομαχούν βλέποντας τη φαρμακευτική δαπάνη να μεταφέρεται για μια ακόμα φορά στην πλάτη τους.

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα δεν θα ξεπερνά τα 23 ευρώ το μήνα κατά κεφαλήν, δηλαδή 276 ευρώ το χρόνο.

Το ποσό αυτό αποσπά την Ελλάδα από τις χώρες με προσδόκιμο επιβίωσης τα 80+ χρόνια και μας φέρνει στην ομάδα των χωρών με προσδόκιμο ζωής τα 70 -75 χρόνια, μαζί με την Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία και Σλοβακία, λίγο πιο πάνω δηλαδή από τη Βουλγαρία και την Τουρκία.