ΥΓΕΙΑ

Ν.Νικολόπουλος: «Βάζουμε επικίνδυνα φάρμακα στα νοσοκομεία μας!»

Ν.Νικολόπουλος: «Βάζουμε επικίνδυνα φάρμακα στα νοσοκομεία μας!»

Θα χορηγούνται αφειδώς σκευάσματα της ισραηλινής Teva, την οποία οι ΗΠΑ έχουν καταγγείλει για νοθευμένα φάρμακα - Καταγγελία του τομεάρχη Εργασίας της Ν.Δ.

Τους τεράστιους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία, που συνεπάγεται η χορήγηση αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας φάρμακα από τα ελληνικά νοσοκομεία, επισημαίνει ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος.

Μάλιστα, ο «γαλάζιος» βουλευτής Αχαΐας κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα προϊόντα της ισραηλινής εταιρείας Teva, την οποία ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκου (FDA) έχει επανειλημμένως καταγγείλει για νοθευμένα σκευάσματα!

Ο κ. Νικολόπουλος, με κοινοβουλευτική παρέμβαση του προς τον υπουργό Υγείας, ζητά τη λήψη αυστηρών προληπτικών μέτρων ώστε να μην διακινηθούν στα δημόσια νοσοκομεία τα επικίνδυνα αυτά φάρμακα. Ουσιαστικά, ο τομεάρχης της Ν.Δ. επισημαίνει τους κινδύνους οι οποίοι προκύπτουν από τη ρύθμιση που ασυλλόγιστα πέρασε η κυβέρνηση Παπαδήμου από τη Βουλή, βάσει της οποίας πλέον οι προμήθειες των νοσοκομείων υλοποιούνται βάσει της δραστικής ουσίας.

Με τον τρόπο αυτό, τα ελληνικά νοσοκομεία υποχρεούνται από το νόμο να προμηθεύονται το φθηνότερο σκεύασμα της συγκεκριμένης δραστικής ουσίας, γεγονός που οδηγεί νομοτελειακά στη μονοπώληση της αγοράς από τις ξένες πολυεθνικές που παρασκευάζουν πάμφθηνα σκευάσματα σε χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Είναι ενδεικτικό ότι τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς έχει σαρώσει η ισραηλινή εταιρεία Teva, στα ανά τον κόσμο εργοστάσια της οποίας ο FDA έχει εντοπίσει αλλεπάλληλα κρούσματα νοθευμένων σκευασμάτων! Μάλιστα, οι κατά καιρούς εκθέσεις του αμερικανικού οργανισμού είναι κόλαφος για την Teva (με αναφορές, μεταξύ άλλων πολλών, σε ακαθαρσίες και αγνώστου προελεύσεως μαύρα σωματίδια…). Αυτής της εταιρείας τα σκευάσματα, όμως, θα ταΐζουν στο εξής τα ελληνικά νοσοκομεία τον Ελληνα ασθενή, χωρίς να έχουν καμία άλλη επιλογή, εξαιτίας ενός παράλογου νομικού πλαισίου.

Όπως τονίζει ο κ. Νικολόπουλος, «δημοσιεύματα του Τύπου, αναφέρουν ότι σε λίγο καιρό, τα Ελληνικά Νοσοκομεία θα χορηγηθούν στους ασθενείς αφειδώς σκευάσματα τις εταιρίας TEVA, την οποία οι Αμερικανικές αρχές έχουν συλλάβει να παρασκευάζει νοθευμένα φάρμακα. Μάλιστα πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι συνθήκες παραγωγής σκευασμάτων σε εργοστάσιο του ομίλου TEVA στο Μιζούρι των ΗΠΑ ήταν τέτοιες που οδήγησαν τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (Food and Drug Administration F.D.A) να κλείσει το εργοστάσιο».