ΥΓΕΙΑ

Ασφυξία στο χώρο της Υγείας

Ασφυξία στο χώρο της Υγείας
Ασφυκτική προβλέπεται η κατάσταση στο χώρο της υγείας για την εβδομάδα που ξεκίνησε...

Ασφυκτική προβλέπεται η κατάσταση στο χώρο της υγείας για την εβδομάδα που ξεκίνησε με τους γιατρούς του ΙΚΑ να συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ μέχρι και την Πέμπτη απεργούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας- Πειραιά.

Υπολογίζεται ότι καθημερινά ακυρώνονται περισσότερα από 30.000 ραντεβού εξαιτίας της απεργίας.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι αυτό που συνέβη νωρίτερα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας με τους ασφαλισμένους που πέφτουν στο χάος του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ να προσφεύγουν εκεί και να συνταγογραφούν οι «καταληψίες» γιατροί που βρίσκονται εκεί από την προηγούμενη εβδομάδα!

Οι ασφαλισμένοι αισθάνονται εγκλωβισμένοι εξαιτίας της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ γιατρών και κυβέρνησης με αφορμή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Από το πρωί, ουρές έχουν σχηματιστεί σε πολλά κεντρικά ιατρεία του ΙΚΑ στην Αττική, όπου οι ασφαλισμένοι συνέρρεαν για προγραμματισμένα ραντεβού, πολλά από τα οποία ακυρώνονται εξαιτίας της απεργίας των γιατρών. Οι ασφαλισμένοι ενημερώνονται από τις λίστες που είναι αναρτημένες έξω από τα ιατρεία, για τους γιατρούς οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με το ταμείο του Δημοσίου και των Ελεύθερων Επαγγελματιών και κατόπιν τροπολογίας που κατατέθηκε από την κυβέρνηση, θα μπορούν να τους εξυπηρετούν. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η διάθεση των ατομικών συνταγολογίων.

Το ιατρικό επάγγελμα είναι τέτοιο που δεν απεργεί ποτέ, δήλωσε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Αντώνης Δημόπουλος, επισημαίνοντας πως κάποια στιγμή πρέπει να διευρύνουμε τα όρια του ΙΚΑ.

Να πέσουν οι τόνοι ζήτησε η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Αθηνά Δρέττα, ζητώντας να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών.

Ο Γιάννης Χρονόπουλος, γενικός γραμματέας των γιατρών του ΙΚΑ Αθήνας, είπε ότι από το ίδρυμα έχουν φύγει 3.500 γιατροί και η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις δίνει το συνταγολόγιο σε άλλους γιατρούς με 600 ευρώ.