ΥΓΕΙΑ

Δεν κάνουν πίσω οι γιατροί

Δεν κάνουν πίσω οι γιατροί
Την περαιτέρω στάση τους θα καθορίσουν αύριο γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι διέκοψαν τη γενική συνέλευση...

Ρεπορτάζ: Κ.Γ

Την περαιτέρω στάση τους θα καθορίσουν αύριο γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι διέκοψαν τη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο υπό κατάληψη υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα πορεύθηκαν από το υπουργείο Υγείας στη βουλή, όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια. Επιτροπή γιατρών μπήκε στη Βουλή για να συζητήσουν για το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί σήμερα.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για αρκετή ώρα στο σημείο, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία, ενώ φώναζαν συνθήματα όπως: «Για φαντάσου τι ωραία ο Γιωργάκης και ο Λοβέρδος στα βαρέα».

Στη 13:00 συναντήθηκε η πανιατρική συγκέντρωση με αυτή που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ και τα μέλη της ΟΛΜΕ στην συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκλήθηκε στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας της μεγάλης πορείας.

Φαρμακοποιός από την Αθήνα που συμμετείχε στο πανιατρικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο υγείας δήλωσε στο newsbomb.gr: «Θα μας κλείσουν, δεν θα μπορέσουμε να αντέξουμε αυτήν την πίεση, την έλλειψη πληρωμών και συγχρόνως ανοίγουν χιλιάδες φαρμακεία με αποτέλεσμα να μας κλείσουν, είναι θέμα επιβίωσης».

Ψηφίστηκε επί της αρχής εν μέσω αντιδράσεων το νομοσχέδιο για την Υγεία

Ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας. Η ΝΔ, το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν.

Η συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια συνεχίζεται επί των άρθρων του και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τα μεσάνυχτα.

Ωστόσο, η συζήτηση ττου πολυνομοσχεδίου ξεκίνησε από χθες στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός, αφού κατέθεσε βελτιώσεις στο νομοσχέδιο, υπογράμμισε ότι "η κυβέρνηση, συνεπής στις δεσμεύσεις της, είναι στη Βουλή για να προασπίσει τη δημιουργία, επιτέλους, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας".

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε παρέμβαση του είπε πως πρέπει να τελειώσει η ταλαιπωρία και ο εξευτελισμός για τον πολίτη, ενώ πρόσθεσε πως οι ασφαλισμένοι καταλαβαίνουν πλέον ότι τα παιχνίδια με την υγεία είναι επικίνδυνα.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αντιδράσεις που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες για το νομοσχέδιο κάνοντας λόγο για την απροθυμία κάποιων γιατρών να βρεθούν σε διάλογο επειδή ξεβολεύονται.

Οι γιατροί, αντιδρούν παρά τη διαβεβαίωση του κ.Λοβέρδου και του διοικητή του ΙΚΑ ότι θα αμείβονται κατά πράξη και περίπτωση και όχι με σύμβαση έργου, όπως φοβούνται οι γιατροί, όπου οι αμοιβές θα ανέρχονται στα 600 ευρώ τον μήνα.

Για τα χαμένα ραντεβού και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, ο υπουργός είπε χθες ότι στάλθηκε εγκύκλιος στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ για να εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που έχασαν το ραντεβού τους.