ΥΓΕΙΑ

Υγεία με τη γροθιά σας

Υγεία με τη γροθιά σας
Φροντίστε να τη δώσετε σωστά -όταν χρειαστεί!

Φροντίστε να τη δώσετε σωστά -όταν χρειαστεί.

Η καλή σας υγεία, εκτός από κληρονομικούς και περιβαλλοντολογικούς παράγοντες, εξαρτάται κι από την σωστή διατροφή, την απαραίτητη ξεκούραση, την τακτική άσκηση. Μερικές φορές όμως, μπορεί να εξαρτάται κι από το πόσο καλά ξέρετε να ρίξετε μία (ή και περισσότερες) μπουνιές! Και αυτό είτε για να διασφαλίσετε την σωματική σας υγεία (σε περίπτωση άμυνας), είτε την ψυχική (η εκτόνωση κάνει πάντα καλό).

Για να είστε σίγουρες πως η μπουνιά σας θα είναι αποτελεσματική και πως θα αποφύγετε τυχόν αυτοτραυματισμούς, ακολουθήστε τις παρακάτω πρακτικές οδηγίες.

Το μυστικό της σωστής μπουνιάς κρύβεται στην γωνία του χεριού σας. Για να εξασφαλίσετε πως είναι η σωστή, πάρτε μία κανάτα με νερό και κρατήστε την μπροστά σας έτσι ώστε η κορυφή της να μην ξεπερνάει το ύψος του ώμου σας, ο βραχίονας σας χαλαρός και ο αγκώνας σας «ξεκλείδωτος». Αρχίστε να χύνετε το νερό, μέχρι να φτάσει η στάθμη του στο μισό, κι αν η ροή είναι αργή και σταθερή, το χέρι σας βρίσκεται στη σωστή γωνία για μια καλή μπουνιά.

Το επόμενο βήμα είναι να κάνετε εξάσκηση και με τα δύο χέρια, σε σάκο του μποξ, σ'ένα μεγάλο μαξιλάρι του καναπέ, ή... ανασύρετε την black list σας!

Πηγή: www.queen.gr