Ενίσχυση των νοσοκομείων των νησιών ζητά ο ΠΙΣ

Ενίσχυση των νοσοκομείων των νησιών ζητά ο ΠΙΣ

Την άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων της χώρας και ιδιαίτερα αυτών που λειτουργούν σε νησιωτικές και ακριτικές περιοχές ζητά από το υπουργείο Υγείας ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Στην ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ τονίζει την αναγκαιότητα σε ειδικότητες αιχμής τόσο στα νοσοκομεία ακριτικών περιοχών, με ιδιαίτερη εθνική σημασία, αλλά και τουριστικού ενδιαφέροντος, όσο και στις άλλες Δημόσιες Δομές Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισκέπτεται αύριο τα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΠΙΣ:

«Την ενίσχυση των Νοσοκομείων της χώρας, και δη αυτών που λειτουργούν σε νησιωτικές και ακριτικές περιοχές, ζητεί από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, τα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν υποστεί μεγάλη επιβάρυνση από την αύξηση της προσέλευσης των πολιτών.

Η άμεση ενίσχυση τμημάτων και ειδικοτήτων αιχμής είναι απαραίτητη προκειμένου να μην θρηνούμε θύματα από αδυναμίες – ελλείψεις οι οποίες δεν πρέπει να υπάρχουν.

Με την ευκαιρία της αυριανής επίσκεψης του Υπουργού Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Αδωνι Γεωργιάδη στα Δωδεκάνησα, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο από τις ακριτικές αυτές περιοχές, ιδιαίτερης εθνικής σημασίας, αλλά και τουριστικού ενδιαφέροντος, να δοθεί το μήνυμα της ενίσχυσης και στήριξης των Νοσοκομείων, αλλά και των άλλων Δημοσίων Δομών Υγείας με το αναγκαίο προσωπικό, που είναι απαραίτητο, ιδιαίτερα σε ειδικότητες αιχμής.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα συνεργαστεί σε κάθε επίπεδο, ώστε οι ακριτικές και οι νησιωτικές περιοχές να νιώθουν σιγουριά για την υγεία τους και οι επισκέπτες της χώρας μας να νιώθουν ασφαλείς, προκειμένου και ο τουρισμός αλλά και ο πολιτισμός μας να έχουν δυναμική πορεία.

Οι προτάσεις μας για την κάλυψη των αναγκών των περιοχών αυτών είναι σε γνώση του Υπουργείου Υγείας και θεωρούμε ότι μέσα σε πνεύμα συνεργασίας μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι, ώστε να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα».