ΥΓΕΙΑ

Γιατροί: Μας σκοτώνετε κ. Άδωνι

Γιατροί: Μας σκοτώνετε κ. Άδωνι

Η τελευταία σταγόνα στο ποτήρι της αγανάκτησης των Ελλήνων γιατρών, για τον εξανδραποδισμό τους που επιχειρεί τον τελευταίο καιρό το υπουργείο Υγείας, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, έπεσε το Σάββατο στη διάρκεια ημερίδας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όπου ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο ότι:

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

«Θα αξιολογηθούν και θα μετρηθούν οι ανάγκες του νέου ΕΟΠΥΥ και στην περίπτωση που κριθεί ότι οι γιατροί πλεονάζουν στη νέα δομή του, τότε θα υπάρξουν απολύσεις με βάση την αξιολόγησή τους που θα προηγηθεί».

Η υπουργική δήλωση προκαλεί ήδη σάλο σε γιατρούς, ασφαλισμένους, αλλά και ασθενείς και τους συγγενείς τους, που έχουν ανάγκη νοσηλείας, δεδομένου ότι:

- Υπάρχουν τουλάχιστον 300 χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν 5-6 μήνες να εξεταστούν από γιατρούς των ταμείων και των δημόσιων νοσοκομείων.

- Υπάρχουν τουλάχιστον 20.000 καρκινοπαθείς που σβήνουν από μέρα σε μέρα σε όλη την Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχουν γιατροί και φάρμακα για τη χημειοθεραπεία τους.

- Το 30% των Ελλήνων γιατρών σε ταμεία και νοσοκομεία φεύγει ήδη στο εξωτερικό ή αναζητά τους τελευταίους μήνες εργασία σε ξένα νοσοκομεία και ιδιαίτερα της Τουρκίας!

- Συγγενείς ασθενών καθημερινά τρέχουν αλλόφρονες σε φαρμακεία που βρίσκονται πλησίον των δημοσίων νοσοκομείων για να βρουν γάζες, βαμβάκια, πλαστικά χειρουργικά γάντια και αιμοστατικά φάρμακα για τους ανθρώπους τους που εισάγονται στα χειρουργεία για επέμβαση, αλλά οι γιατροί και οι νοσοκόμοι δεν έχουν τα κατάλληλα ιατρικά υλικά για να κάνουν τις εγχειρήσεις τους.

- Σε 17 μέρες από τώρα (6 Δεκεμβρίου) θα ανακοινωθεί το τελικό σχέδιο για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ, που ουσιαστικά θα σημάνει το κλείσιμο του ταμείου (τυπικά θα είναι ανοιχτό) ακριβώς όπως ζήτησε η τρόικα.

Μέσα σε αυτή τη δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται στη δημόσια υγεία, οι γιατροί όλης της χώρας αρχίζουν αδιαπραγμάτευτους απεργιακούς αγώνες και καλούν τους πολίτες εντός και εκτός νοσοκομείων να συμπαραταχθούν μαζί τους, για μία σύγκρουση μέχρι τελικής πτώσης με την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας, ο οποίος επίσης διατηρεί μία αδιάλλακτη στάση απέναντί τους, έχοντας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Έντονη φημολογία για «δώρα» εκατομμυρίων σε Έλληνες αξιωματούχους

ΣΟΚ - Πέθαναν από καρκίνο επειδή δεν είχαν χρήματα για τη θεραπεία

Πατούλης: O Άδωνις καταστρέφει το πλεονέκτημα της Ελλάδας

Τέλος στη δημόσια υγεία με υπογραφή Άδωνι Γεωργιάδη

Με υπογραφή Άδωνη η ταφόπλακα και στα εμβόλια

Βαρβάρα Ανεμοδουρά: Γιατί καταγγέλλω τον Άδωνι

Ήρθε η ώρα οι γιατροί να ρίξουν την κυβέρνηση;

Προμελετημένη μεθόδευση Γεωργιάδη με τις ευλογίες Σαμαρά

Κοινή έκκληση για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Υγεία

Εργαζόμενοι ΕΟΠΥΥ: Τα ψέματα του Άδωνι με χρονολογική σειρά