ΥΓΕΙΑ

Θ. Γιαννόπουλος: «Ο κ. Υπουργός έχει ένα γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα»

Θ. Γιαννόπουλος: «Ο κ. Υπουργός έχει ένα γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα»

Καταπέλτης για τους χειρισμούς του Άδωνη Γεωργιάδη είναι ο ιατρός και πρώην υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος, ο οποίος χθες περιέγραψε με μελανά χρώματα τις συνέπειες της τροπολογίας του Υπουργού Υγείας στον τομέα του φαρμάκου.


Ο κ. Γιαννόπουλος εκτίμησε ότι «θα λείψουν φάρμακα από την αγορά» και, μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό που, όπως είπε, «θα φτάσουμε στο επίπεδο του 1981 όταν, λόγω ΠΑΣΟΚ φύγανε όλες οι μεγάλες βιομηχανίες... και είχαμε γνωστούς πιλότους και αεροσυνοδούς και φέρνανε τα φάρμακα απ' έξω».

Σχολιάζοντας τα επιχειρήματα Γεωργιάδη για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, ο κ. Γιαννόπουλος υπήρξε ιδιαίτερα αυστηρός, αναδεικνύοντας τους κινδύνους αστοχίας και παρενεργειών από κακής ποιότητας γενόσημα στην ελληνική αγορά.

«Ο κ. Υπουργός έχει ένα γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα και καλό θα είναι να προσέχει το τι θα κάνει και να έχει καλούς συμβούλους, γιατί θα μπουν σε περιπέτεια οι πολίτες, οικονομική και ιατρική» επεσήμανε ο πρώην Υφυπουργός Υγείας στο Extra 3, εξηγώντας ότι «δεν είναι η φαρμακευτική δαπάνη η μόνη παράμετρος... μειουμένης της δαπάνης μπορούν να αυξηθούν άλλες παράμετροι από την αστοχία αυτών των γενοσήμων, από τις επιπλοκές που μπορούν να παρουσιάσουν».

Ο ίδιος, πάντως, δήλωσε ότι είναι υπέρ των γενοσήμων, «των ελεγμένων γενοσήμων, των φαρμάκων που έχουν δοκιμαστεί». «Και εγώ λέω ότι τα γενόσημα φάρμακα είναι ασφαλή» σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος καταλήγοντας «αλλά τα γενόσημα που θα έρθουν από την Teva δεν ξέρω τι θα είναι και πώς θα είναι...».

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το ΣΧΕΔΙΟ βήμα προς βήμα για τη διάλυση της δημόσιας υγείας

Τροπολογία-ταφόπλακα για την υγεία μας

Πέρασε η τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων

«Κανείς δεν θα δικαιούται να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι ψήφιζε»

Κ. Φρουζής: Η τροπολογία δεν θα οδηγήσει σε φθηνότερο φάρμακο

Ο Άδωνις «σκοτώνει» την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Φάρμακα: Το θέμα δεν είναι η τιμή, είναι η επάρκεια

Έρχεται το μεγάλο ναυάγιο του ΕΟΠΥΥ

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Εικόνες ντροπής στα νοσοκομεία (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Μάχη για τη φαρμακευτική δαπάνη με φόντο τρομακτικές ελλείψεις