ΥΓΕΙΑ

«Κινητικότητα» για καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς από σήμερα

«Κινητικότητα» για καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς από σήμερα

Δεν έχει προηγούμενο η σημερινή μέρα για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Περίπου 400 γιατροί των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ, πήραν φύλλα πορείας για διαθεσιμότητα, παρά το γεγονός ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες σε μάχιμα νοσοκομεία.

Ενδεικτικό της απερίγραπτης κατάστασης είναι ότι πολλοί από τους γιατρούς που πήραν φύλλο πορείας, υπηρετούν σε τμήματα και κλινικές που περιθάλπουν καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς!

Η χωρίς σχεδιασμό ένταξη των γιατρών αυτών, (350 στην Αθήνα και 50 στη Θεσσαλονίκη), σε καθεστώς διαθεσιμότητας, πέρασε με μία αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Μάκης Βορίδης και έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη πρίν περίπου 10 μέρες, έχει ως στόχο την πλήρη εξομοίωση των γιατρών των πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ με τους γιατρούς του ΕΣΥ. Οι γιατροί καλούνται μέσα στο διάστημα ενός μηνός να δηλώσουν αν θα διατηρήσουν ή όχι το ιδιωτικό τους ιατρείο, οπότε θα αποχωρήσουν από το ΕΣΥ, ή θα παραμείνουν στην υπηρεσία τους ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Οι 400 γιατροί είχαν ενταχθεί στο ΕΣΥ, επί υπουργίας του Ανδρέα Λοβέρδου, όταν έκλεισαν τα νοσοκομεία του ΙΚΑ και συγχωνεύθηκαν με νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Εξαιτίας της διαθεσιμότητας στην οποία εντάσσονται οι συγκεκριμένοι γιατροί:

--Το Ογκολογικό νοσοκομείο Αγ. Ανάργυροι, τίθενται εκτός εφημεριών

--Τέσσερα βασικά τμήματα του νοσοκομείου Αγ. Σάββα - Ακτινοθεραπευτικό, Μαγνητικός Τομογράφος, Παθολογοανατομικό και Ιατρείο Πόνου – θα υπολειτουργούν και ήδη οι ασθενείς που παρακολουθούνται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, έχουν ειδοποιηθεί για την καθυστέρηση που θα υπάρξει στα προγραμματισμένα ραντεβού τους.

--Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Αγ. Όλγα κλείνει και αυτή για ένα μήνα και οι νεφροπαθείς αναζητούν άλλη μονάδα για την αιμοκάθαρση στην οποία υποβάλλονται, αφού και οι 3 γιατροί που υπηρετούν στη συγκεκριμένη μονάδα μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.

-Στο νοσοκομείο Αγ. Παύλος, "τίθενται" εκτός λειτουργίας λόγω διαθεσιμότητας των γιατρών τους 4 κλινικές: Νευρολογική, Ενδοκρινολογική, Ουρολογική, Νεφρολογική και Τεχνητός Νεφρός.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

«Λουκέτο» για ένα μήνα στον Αγ. Σάββα λόγω διαθεσιμότητας

Στα «κρυφά» αύξησαν έως 70% τη συμμετοχή ασθενών στα φάρμακα

ΠΙΣ: Συμμετοχή των γιατρών στην απεργία της 9ης Απριλίου

Διώχνουν νεφροπαθείς από το «Αγ. Όλγα» λόγω διαθεσιμότητας των γιατρών