ΥΓΕΙΑ

Ιατροφαρμακευτική βοήθεια στην Κάρπαθο από το Δήμο Αμαρουσίου

Ιατροφαρμακευτική βοήθεια στην Κάρπαθο από το Δήμο Αμαρουσίου

Συνάντηση με τον δήμαρχο Καρπάθου, Μιχάλη Χανιώτη, είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, κατά την οποία συζητήθηκε η συνδρομή του δήμου Αμαρουσίου στη βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης στο νησί της Καρπάθου.


Στη διάρκεια της συνάντησής τους, παρόντων εκπροσώπων φορέων του νησιού αλλά και εκπροσώπων από τον ιατρικό χώρο, ο κ. Χανιώτης ζήτησε από τον κ. Πατούλη, να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό στο νησί αλλά και να υπάρξει μέριμνα για επιπλέον φαρμακευτικό υλικό για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων του ακριτικού νησιού. Τη μέριμνα αυτή, όπως επεσήμανε, κρίνει ο δήμαρχος Καρπάθου επιβεβλημένη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και πολλαπλάσια κατά τους θερινούς μήνες λόγω της σημαντικής αύξησης των επισκεπτών.

Ο κ. Πατούλης επιβεβαίωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το νησί της Καρπάθου καταθέτοντας τη βούληση να συνδράμει με κάθε τρόπο ώστε να δοθούν λύσεις στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι όσον σε επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Όσον αφορά στην τοποθέτηση νέου γιατρού στο Πολυιατρείο του Ολύμπου, ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Υγείας και τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες υγειονομικές υπηρεσίες προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα.

Μεταξύ δήμου Αμαρουσίου και Καρπάθου, άλλωστε, έχει υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας για την προώθηση στενότερων δεσμών και σε άλλους τομείς τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος πέραν της Υγείας, με το οποίο επισφραγίστηκε η αμοιβαία βούληση για ανάληψη κοινών δράσεων ανάμεσα στους δύο τόπους, σε συνέχεια της πολύ καλής σχέσης που έχει αναπτυχθεί εδώ και καιρό μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σε επίπεδο ιατρικής υποστήριξης.

Με την ευκαιρία της συνάντησής τους και την έκθεση της έλλειψης σε φαρμακευτικό υλικό, ο κ. Πατούλης παρέδωσε στους εκπροσώπους του νησιού ποσότητα φαρμάκων από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο τέως Κοινοτάρχης Ολύμπου Καρπάθου, Γεώργιος Σακέλλης, ο πρόεδρος Συλλόγου Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα» Μανώλης Διακογεωργίου, ο αντιπρόεδρος Κοσμάς Σακέλλης, και ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Μανώλης Κανάκης, όπως, επίσης, ο παιδίατρος Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» Γεώργιος Αναστασιάδης.

Διαβάστε επίσης:

Διατηρούν τα ιατρεία τους οι 109 γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ