ΥΓΕΙΑ

Εμπολα: Συναγερμός για τον εξοπλισμό προστασίας των εργαζομένων

Εμπολα: Συναγερμός για τον εξοπλισμό προστασίας των εργαζομένων

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός για την προστασία των εργαζομένων που φροντίζουν ασθενείς από τον ιό Εμπολα.

Ο τρόμος που εξαπλώθηκε σε πολλές περιοχές του πλανήτη σχετικά με τον θανατηφόρο ιό του Έμπολα -που εδώ και μήνες βρίσκεται σε έξαρση στην Δ. Αφρική- προκάλεσε μια απότομη αύξηση στις προμήθειες του ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού για τους εργαζόμενους που φροντίζουν ασθενείς με Έμπολα ή εργάζονται σε περιοχές με παρουσία του ιού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο ΠΟΥ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με εταιρείες, όπως η DuPont Co., που κατασκευάζουν τον ειδικό εξοπλισμό ατομικής προστασίας (ΕΑΜ), για να εξασφαλιστεί η επαρκής προμήθεια για την πρόληψη της υγείας των εργαζομένων στις περιοχές που καταπολεμάται ο Έμπολα.

Αυτό ανακοίνωσε χτες ο Edward Kelley, διευθυντής του ΠΟΥ για την παράδοση/επάρκεια και την ασφάλεια των υπηρεσιών (Service Delivery and Safety), σε σχετική ενημέρωση στη Γενεύη. Ο ΠΟΥ αγοράζει περίπου 500.000 μονάδες ΕΑΜ κάθε μήνα ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε, δε, ότι ο ΠΟΥ είναι σε διαρκή συνεννόηση με τις εταιρείες κατασκευής προστατευτικών στολών, ώστε να εξασφαλιστεί η προτεραιότητα στις χώρες της Δ. Αφρικής, όπου εργάζονται χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.onmed.gr.