ΥΓΕΙΑ

4 super foods για λαμπερή επιδερμίδα

4 super foods για λαμπερή επιδερμίδα

Αυτή τη φορά δεν θα σας προτείνουμε να τα εντάξετε στη διατροφή σας αλλά τα βλέπουμε από άλλη οπτική γωνία.

Σας συστήνουμε τα super foods που αγαπάει με πάθος η κοσμετολογία και έρχονται να πρωταγωνιστήσουν σε φόρμουλες που υπόσχονται λαμπερή, νεανική επιδερμίδα!

1. Σπόροι chia για ενυδάτωση
Πλούσιοι σε φυτικές ίνες και πρωτείνες, οι σπόροι chia περιέχουν επιπλέον ωμέγα 3 λιπαρά, που ενυδατώνουν και τρέφουν την επιδερμίδα. Μάλιστα έρευνες δείχνουν πως το έλαιο από αυτούς τους σπόρους έχει και αντιφλεγμονώδη δράση όταν εφαρμόζεται τοπικά- δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως και η κοσμετολογία αξιοποιεί τις ευεργετικές ιδιότητές τους σε συνθέσεις νέας γενιάς.

2. Κολοκύθα για σφριγηλό πρόσωπο
Αυτό το λαχανικό περιέχει καροτενοειδή, βιταμίνη Ε και Ωμέγα 3 λιπαρά, ένα κοκτέιλ που προσφέρει στην επιδερμίδα τα απαραίτητα όπλα για να παραμείνει νεανική. Οι σπόροι της περιέχουν ψευδάργυρο, ένα συστατικό που είναι βασικό για τη σύνθεση του κολλαγόνου και που, όταν εφαρμόζεται τοπικά αυξάνει τα επίπεδα κολλαγόνου.

3. Ρόδι ως ασπίδα προστασίας
Οι σπόροι του είναι γεμάτοι με αξιοξειδωτικά που ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας απέναντι στις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι ένοχες για την πρόωρη γήρανση. Σε αυτά προσθέστε και ένα είδος πολυφαινόλης που έχει αποδειχτεί ότι προλαμβάνει την αποδόμηση του κολλαγόνου και την φλεγμωνή που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία στην επιδερμίδα.

4. Αβοκάντο για πλούσια θρέψη. Πλούσιο σε λιπαρά οξέα που ενυδατώνουν το δέρμα, το αβοκάντο έχει και βιταμίνες Ε και D, που σύμφωνα με έρευνες προστατεύουν την ευαίσθητη επιδερμίδα από κοκκινίλες. Θα το βρείτε να πρωταγωνιστεί κυρίως σε προϊόντα φροντίδας σώματος, που υπόσχονται πλούσια ενυδάτωση, ιδιαίτερα για επιδερμίδες με τάση ξηρότητας.

Πηγή: queen.gr