ΥΓΕΙΑ

Αυτοψία του ΚΕΕΛΠΝΟ σε κέντρα υποδοχής μεταναστών στη Θράκη

Αυτοψία του ΚΕΕΛΠΝΟ σε κέντρα υποδοχής μεταναστών στη Θράκη

Σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Ξάνθη και Σαμοθράκη θα βρεθεί ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής, Θανάσης Γιαννόπουλος, στο πλαίσιο του σχεδίου του υπουργείου Υγείας, για να αντιμετωπιστεί υγειονομικά το αυξημένο προσφυγικό κύμα.

Στόχος είναι η θωράκιση της δημόσιας υγείας και η επαρκής υγειονομική κάλυψη των νεοεισερχομένων ατόμων στις πύλες εισόδου της χώρας (Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Έβρος, Κρήτη).

Την Τρίτη 28 Απριλίου, ο κ. Γιαννόπουλος μαζί με τον ιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ, Λάζαρο Κωστόπουλο, και τον υπεύθυνο Γραφείου Διεκπεραίωσης Ειδικών Θεμάτων Οικονομίας και Διοίκησης, Γιώργο Αναστόπουλο, θα μεταβούν στην Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα, όπου θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούν το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Ορεστιάδας και το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Φυλακίου.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 28 Απριλίου, θα μεταβούν στη Σαμοθράκη, όπου θα συναντηθούν με φορείς του νησιού, οι οποίοι εμπλέκονται στη διαχείριση εισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών. Στη συνέχεια, θα μεταβούν στην Ξάνθη, όπου θα επισκεφθούν το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών και θα έχουν συνάντηση με τους τοπικούς φορείς.

Σχετικές ειδήσεις