ΥΓΕΙΑ

Τέλος στις επικοινωνιακές «φιέστες» του υπουργείου Υγείας βάζει ο Κουρουμπλής

Τέλος στις επικοινωνιακές «φιέστες» του υπουργείου Υγείας βάζει ο Κουρουμπλής

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του απέδειξε την πρόθεσή του να βάλει τάξη στην «κόλαση» κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης πόρων, που παρέλαβε από τις προηγούμενες ηγεσίες στο υπουργείο Υγείας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ ΜΜΕ

Μία από τις πρώτες του κινήσεις, συγκεκριμένα στις 5 Φεβρουαρίου, ήταν η συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), Σταύρο Ευαγγελάτο. Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να διενεργηθεί εσπευσμένα έλεγχος σε τέσσερις εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας φορείς, στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στον ΟΚΑΝΑ, στο ΕΚΕΠΥ και στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Με νέα του εντολή, την Τετάρτη 6 Μαΐου, ο υπουργός Υγείας επέκτεινε τους διαχειριστικούς-οικονομικούς ελέγχους του ΣΕΥΥΠ στο Γ.Ν. Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία- Φλέμινγκ», στο Ελληνικό Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ και στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Επίσης, ζήτησε έλεγχο όλων των έργων για την Ψυχική Υγεία που πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας από το 2005 έως και σήμερα, καθώς για το έργο «Υγειονομικός Χάρτης: Διοικητικής και Συντονιστικής Υποστήριξης» και «Σύστημα παραγωγής Δεικτών Υγειονομικού Χάρτη». Ειδικά για το τελευταίο, ο κ. Κουρουμπλής έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι «κατασπαταλήθηκαν 6 εκατ. ευρώ», όμως ο Υγειονομικός Χάρτης παραμένει... άφαντος.

Καθώς οι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη, και τα αποτελέσματά τους αναμένονται να αποβούν καθοριστικά σε μία στιγμή που το υπουργείο Υγείας αναζητεί με κόπο πόρους για να χρηματοδοτήσει την ανάταξη της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσαν οι μνημονιακές πολιτικές, κάποιοι φέρονται να προσπαθούν να βάλουν εμπόδια.

Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε στο Newsbomb.gr ότι δέχεται πιέσεις να μην προχωρήσει ο διαχειριστικός έλεγχος σε έναν οργανισμό, ο οποίος είναι χρεωμένος με τεράστια δάνεια, ύψους 200 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Υγείας καλείται να καταβάλλει 17 εκατ. το χρόνο για την αποπληρωμή των δανείων αυτών, τα οποία φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν για επικοινωνιακή προβολή σε διάφορα ΜΜΕ από προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δηλώνει αποφασισμένος να μην υποκύψει «σε κανενός είδους συμφέροντα», να φέρει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ελέγχων και εφόσον προκύψουν ευθύνες, να αποδοθούν.

Σχετικές ειδήσεις