ΥΓΕΙΑ

Τρισδιάστατη χαρτογράφηση των νευρικών ινών του ανθρώπινου εγκεφάλου

Τρισδιάστατη χαρτογράφηση των νευρικών ινών του ανθρώπινου εγκεφάλου

Το TomoTECH Studio είναι ένα καινοτόμο λογισμικό που επιλύει το βασικό πρόβλημα της χαρτογράφησης του εγκεφάλου, τη χαμηλή ακρίβεια.

Με ένα ειδικό αλγόριθμο επιτυγχάνεται ποσοστό ακρίβειας 90% στην τρισδιάστατη απεικόνιση των νευρικών ινών, με αποτέλεσμα την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση σοβαρών χρόνιων παθήσεων από τον ακτινοδιαγνώστη.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιείται για την επεξεργασία τριών διαφορετικών εξετάσεων μαγνητικής τομογραφίας: της διάχυσης (DTI), της αιμάτωσης (Perfusion) και της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI).

To πρωτοποριακό αυτό software κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον 5ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας.

Η Εθνική μέσω του Διαγωνισμού, μια δράση του προγράμματος NBG Business Seeds, στηρίζει έμπρακτα και με μεγάλη επιτυχία την επιχειρηματικότητα και τους νέους ανθρώπους τα τελευταία πέντε χρόνια. Παρέχει κατάλληλη καθοδήγηση, υποδομές, αλλά και χρηματικά έπαθλα που βοηθούν τα πρώτα βήματα των επιχειρηματιών.

Ο 6ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας «τρέχει» και όσοι ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν μια πρωτότυπη ιδέα τους ή ένα επιχειρηματικό τους σχέδιο, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 15.00.

tomotech1

Η Ζωή Γιαβρή (φωτογραφία), CEO του TOMOTECH, συμβουλεύει αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν: «Βασικός παράγοντας επιτυχίας αποτελεί η ομάδα και τα μέλη της. Φροντίστε να επιλέξετε άτομα όχι μόνο τεχνικά καταρτισμένα αλλά και προικισμένα με την ικανότητα να δρουν συνεργατικά».

Σχετικές ειδήσεις