ΥΓΕΙΑ

Προσφυγικό: Εμβολιασμό παιδιών και ενηλίκων συστήνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Προσφυγικό: Εμβολιασμό παιδιών και ενηλίκων συστήνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Το ζήτημα της επάρκειας των απαραίτητων εμβολίων για όλον τον πληθυσμό, και υπό το πρίσμα των αναγκών εμβολιασμού των προσφύγων, εξέτασε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συνεδρίασε στο υπουργείο Υγείας, παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Μπασκόζου.

Η Επιτροπή έλαβε υπόψη της, το ενδεχόμενο πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, να παραμείνουν στην Ελλάδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης, συνεκτίμησε τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα, τις συστάσεις των διεθνών οργανισμών, τα επιδημιολογικά στοιχεία και την κατάσταση στη χώρα και συνέστησε τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των παιδιών για α) ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα και β) διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα.

Συνέστησε, επίσης, τον εμβολιασμό των ενηλίκων κατά προτεραιότητα για τα παραπάνω νοσήματα καθώς και τον εμβολιασμό των νεογνών για φυματίωση.

Επεξηγηματική εγκύκλιος προς τους εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματίες υγείας, θα σταλεί το επόμενο διάστημα.

Οι παραπάνω συστάσεις θα επικαιροποιούνται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Μπασκόζος, τέλος, ευχαριστεί τους εθελοντές και τις ΜΚΟ και τους καλεί μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να συνεχίσουν την προσφορά τους σε συντονισμό με το ΕΚΕΠΥ και με βάση τις επιστημονικές οδηγίες των εγκυκλίων.

Σχετικές ειδήσεις