ΥΓΕΙΑ

Επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας - Συνάντηση με τον Κατρούγκαλο ζήτησαν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας - Συνάντηση με τον Κατρούγκαλο ζήτησαν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Από την πίσω είσοδο του υπουργείου Εργασίας επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτήριο εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, που νωρίτερα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι διαδηλωτές πραγματοποιούσαν πορεία προς το Σύνταγμα, όταν ξαφνικά έστριψαν από την οδό Σταδίου στην πλατεία Κλαυθμώνος κι επιχείρησαν να «μπουκάρουν» στο υπουργείο Εργασίας.

Προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση, ωστόσο τελικά οι αστυνομικοί πρόλαβαν να κλείσουν την πόρτα του υπουργείου.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία επιδίωξαν συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο προκειμένου να του θέσουν το αίτημα της ένταξης των νοσηλευτών στα ΒΑΕ με σύγχρονους όρους και δικαιώματα. Στην είσοδο του υπουργείου, όμως, ήταν παραταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, έχοντας κλείσει τις πόρτες εισόδου.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έφτασαν στο υπουργείο Εργασίας με πορεία που ξεκίνησε από το υπουργείο Υγείας όπου συγκεντρώθηκαν στις 8 το πρωί, στο πλαίσιο της σημερινής 4ωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιούν 8 π.μ. - 12 μ., με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτή και μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΔΗΝ). Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για την κρατική υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, για τις ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό, φάρμακα και υλικά.

Σχετικές ειδήσεις