ΥΓΕΙΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Πρώτες Βοήθειες από τα παιδιά για τα παιδιά

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Πρώτες Βοήθειες από τα παιδιά για τα παιδιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη δράση των Νοσηλευτριών της Υπηρεσίας «Αγωγή Υγείας» του Τομέα Νοσηλευτικής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πρότυπο βιωματικό πάρκο PARADISE Park, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016.

Καθώς το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας ήταν «Πρώτες Βοήθειες για τα παιδιά, από τα παιδιά», στόχος της δράσης των Νοσηλευτριών Ε.Ε.Σ. ήταν να προσεγγίσουν μια ιδιαίτερα ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα, τα παιδιά, που παρουσιάζουν επιρρέπεια στα ατυχήματα, λόγω της έμφυτης τάσης τους να αναλαμβάνουν ρίσκα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητά τους.

Οι μικροί επισκέπτες του Paradise Park είχαν την ευκαιρία μέσα από το παιχνίδι να εξοικειωθούν με το περιεχόμενο των Πρώτων Βοηθειών, μαθαίνοντας τρόπους ώστε να αποφεύγουν πιθανούς κινδύνους και να αντιμετωπίζουν μικροατυχήματα που συχνά προκύπτουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτριών της Υπηρεσίας Αγωγής Υγείας απέκτησαν δεξιότητες ασφαλούς φροντίδας, τις οποίες θα μπορούν να αξιοποιήσουν, όποτε κι αν αυτό χρειαστεί.

Οι Πρώτες Βοήθειες αποτελούν μία πράξη ανθρωπισμού και πρέπει να είναι προσβάσιμες στον καθένα, σε κάθε χώρο και με κάθε ευκαιρία, επισημαίνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Σχετικές ειδήσεις