ΥΓΕΙΑ

Ξανθός: Δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει «υγειονομική βόμβα» λόγω προσφυγικού

Ξανθός: Δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει «υγειονομική βόμβα» λόγω προσφυγικού

Η χώρα είναι υγειονομικά ασφαλής, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, από το βήμα του 15ου Ετήσιου Συνεδρίου Healthworld, που διοργανώνει το Ελληνο-αμερικανικό Επιμελητήριο, καταλογίζοντας μικροπολιτικά, ξενοφοβικά και λαϊκιστικά παιχνίδια σε όλους όσοι παίζουν με τη Δημόσια Υγεία.

«Σε συνεργασία με όλους τους διεθνείς οργανισμούς, τους επιστήμονες που ασχολούνται με την επιδημιολογία και την επιτήρηση των λοιμώξεων, τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του κράτους και των αιρετών Περιφερειών, ενισχύουμε την "υγειονομική θωράκιση" της χώρας και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, επαρκούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αποτροπής κάθε κινδύνου για τη Δημόσια Υγεία» ανέφερε ο κ. Ξανθός.

Για την πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και τη στήριξη της λειτουργίας των όμορων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, ειδικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα ύψους 24 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί 850 προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών-λοιπού προσωπικού μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. «Δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει "υγειονομική βόμβα" λόγω προσφυγικού» επανέλαβε ο κ. Ξανθός.

Σχετικές ειδήσεις