ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Αδιαπραγμάτευτη η θεσμική και διαχειριστική εξυγίανση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Υπουργείο Υγείας: Αδιαπραγμάτευτη η θεσμική και διαχειριστική εξυγίανση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην αντικατάσταση του προέδρου και δύο μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, και όχι την ουσία της υπόθεσης, τονίζει το υπουργείο Υγείας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επανέρχεται στο θέμα, καθώς το πρωί της Τρίτης (11/10/2016) ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής Χειρουργικής Θανάσης Γιαννόπουλος, δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του Κέντρου, μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας τονίζει ότι παραμένει αδιαπραγμάτευτος στόχος η θεσμική και διαχειριστική εξυγίανση ενός πολύ κρίσιμου για τη Δημόσια Υγεία φορέα όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ και διευκρινίζει:

1. Το ΣτΕ δεν έκρινε την ουσία και τους λόγους αντικατάστασης του προέδρου και των δύο μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που προσέφυγαν σε αυτό. Αποφάνθηκε επί του καθαρά τυπικού/ διαδικαστικού ζητήματος και ακριβώς για το λόγο αυτό ανέπεμψε την υπόθεση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

2. Ήδη, σε συμμόρφωση με το ΣτΕ, οι προσφεύγοντες έχουν κληθεί αρμοδίως, εντός προθεσμίας πέντε ημερών, να διατυπώσουν εγγράφως τις απόψεις τους αναφορικά με τις πράξεις και τις παραλείψεις που τους αποδόθηκαν.

Όσο για τις διαδικαστικές «εκκρεμότητες» που προέκυψαν από την απόφαση του ΣτΕ, το υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι «αντιμετωπίζονται».