ΥΓΕΙΑ

«Θεραπεία ευρυαγγειών σε λίγα λεπτά»

«Θεραπεία ευρυαγγειών σε λίγα λεπτά»

Έχετε ευρυαγγείες, δηλαδή διατεταμένα αγγεία του δέρματος που έχουν όψη κόκκινων ή μπλε γραμμών.

Βλέπετε στο διαδίκτυο κυρίως διαφημίσεις για τη «Θεραπεία ευρυαγγειών σε λίγα λεπτά». Σοβαρά τώρα, σκέφτεστε ότι μπορεί και να φέρνουν αποτελέσματα ?! Κάποιο προϊόν γράφει – αν ασχοληθείτε να διαβάσετε παρακάτω - ότι « δρα μέσω του σχηματισμού ενός αδιαπέραστου φιλμ μακράς διαρκείας που καλύπτει πλήρως την πάσχουσα περιοχή» δηλαδή μακιγιάρει την περιοχή !!!

Για να αμυνθείτε απέναντι στον εύπιστο εαυτό σας, η σύγχρονη Αγγειοχειρουργική τοποθετείται με απόλυτο τρόπο.

• Οι ευρυαγγείες (αναφέρονται κι ως «φλεβίτης» ή «φλεβίτιδα») είναι διατεταμένα αγγεία (φλέβες) του δέρματος. Κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία του σώματος, η πα-ρουσία τους όμως είναι πιο συχνή στα πόδια.

• Ευρυαγγείες εμφανίζει το 50% των ενηλίκων, ενώ στις μεγαλύτερες γυναίκες το ποσοστό φθάνει στο εξαιρετικά υψηλό 80%.

• Οι ευρυαγγείες αποτελούν κυρίως αισθητικό πρόβλημα. Ενδέχεται να συνδέονται με μικρής βαρύτητας τοπικά συμπτώματα όπως κνησμό, αίσθημα καψίματος, αίσθημα βάρους ή και ελαφρύ πόνο.

• Στο 10-15% των περιπτώσεων, οι ευρυαγγείες υποκρύπτουν μεγαλύτερης βαρύτητας φλεβι-κή ανεπάρκεια.

Capture2



• Γι' αυτό και πρέπει να προηγείται διερεύνηση με εξειδικευμένο triplex φλεβών που αποτελεί κι αιμοδυναμική μελέτη του συστήματος.

• Η σκληροθεραπεία είναι η απολύτως ενδεδειγμένη μέθοδος αντιμετώπισης των ευρυαγγειών.

• Στην επέμβαση γίνεται έγχυση ειδικών σκληρυντικών ουσιών με αποτέλεσμα οι πάσχουσες φλέβες να μετατρέπονται σε ινώδεις χορδές.

• Η επίδραση των σημερινών φαρμάκων είναι άμεση, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα της διαδικασίας γίνεται αντιληπτό μετά από 4 ως 6 εβδομάδες. Αυτός είναι ο λόγος που οι συνεδρίες στην ίδια περιοχή πρέπει να απέχουν χρονικά μεταξύ τους. Υπάρχει Ευρωπαϊκή Οδηγία που συστήνει να μην υπάρχει έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την τελευταία συνεδρία σκληροθεραπείας.

• Ζητήστε να δείτε φωτογραφίες πριν και μετά τη θεραπεία – είναι πραγματικά εντυπωσιακό το αποτέλεσμα που εξασφαλίζει η σύγχρονη ιατρική επιστήμη.

Περί αξιοπιστίας
Αυτό το άρθρο γράφτηκε με τη συνεργασία του αγγειοχειρουργού Αθανασίου Σιαφάκα, επιστημονικού υπευθύνου του Κέντρου Φλεβικών Παθήσεων VeinCenter.gr

Ο Αθανάσιος Σιάφακας είναι στρατιωτικός Ιατρός, θεωρείται κορυφαίος στην αντιμετώπιση φλεβικών παθήσεων αγγειοχειρουργός στην Ελλάδα, με ειδική εμπειρία στη διάγνωση και την εφαρμογή ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων. Ακόμα, είναι ο επίσημος εκπαιδευτής ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (όπως αγγειοχειρουργοί, πλαστικοί, δερματολόγοι) στην εφαρμογή σκληροθεραπείας στην Ελλάδα και την Κύπρο, για λογαριασμό του #1 παγκοσμίως φαρμάκου.