ΥΓΕΙΑ

Βιταμίνη D: Πότε εξουδετερώνονται τα οφέλη της

Βιταμίνη D: Πότε εξουδετερώνονται τα οφέλη της

Η βιταμίνη D παράγεται στο δέρμα κατά την έκθεσή μας στον ήλιο, ενώ μπορεί να ληφθεί και μέσω εμπλουτισμένων τροφίμων ή διατροφικών συμπληρωμάτων.

Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής (NLM) των ομοσπονδιακών Εθνικών Ιδρυμάτων Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ, τα φυσιολογικά επίπεδά της στο αίμα κυμαίνονται από 30 έως 74 νανογραμμάρια ανά χιλιοστό του λίτρου (ng/ml).

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D μπορεί να προκαλέσει εξασθένηση των οστών και όταν είναι χρόνια μπορεί να οδηγήσει σε ραχίτιδα τα παιδιά και οστεομαλάκυνση τους ενήλικες.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr