ΥΓΕΙΑ

Ξενώνας της ΕΛΠΙΔΑΣ: Με διεθνείς προδιαγραφές η ανακαίνιση του 1ου ορόφου (pics)

Ξενώνας της ΕΛΠΙΔΑΣ: Με διεθνείς προδιαγραφές η ανακαίνιση του 1ου ορόφου (pics)

Ένα έργο-πρότυπο, αισθητικά άρτιο και με βάση διεθνείς προδιαγραφές για τη φιλοξενία άρρωστων παιδιών, αποτελεί ο ανακαινισμένος πρώτος όροφος του Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» καθώς και της Επιτροπής «Elpida Youth» του Συλλόγου, Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού, Λάουρα Λαλαούνη-Μακροπούλου και Πριγκίπισσα Τατιάνα, παρουσίασαν με χαρά τον ανακαινισμένο χώρο, ο οποίος είναι έτοιμος να υποδεχτεί με ζεστασιά και θαλπωρή τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, συγκινημένη έκανε μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, στη δεκαετία του ’90, τότε που ο Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ» αποφάσισε να δημιουργήσει τον Ξενώνα. «Οι δυσκολίες τότε ήταν πολλές», είπε, «γιατί εκείνη την εποχή η προκατάληψη για τον καρκίνο ήταν μεγάλη και οι περίοικοι αντιδρούσαν. Αντίθετα, σήμερα είναι όλοι πολύ φιλικοί με τα παιδιά και τις οικογένειες που φιλοξενούνται εδώ και ο Ξενώνας μας αποτελεί μια μεγάλη αγκαλιά φροντίδας και αγάπης. Μια αγκαλιά που τα νεότερα μέλη μας, τα μέλη της Επιτροπής "Elpida Youth", ανέλαβαν να την κάνουν ακόμα πιο όμορφη, να την εκσυγχρονίσουν, για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής στα παιδιά που δίνουν μάχη για τη ζωή τους και για να τα στηρίξουν ψυχολογικά. Σήμερα νιώθω πολύ χαρούμενη, υπερήφανη και αισιόδοξη για τη συνέχιση του έργου μας, καθώς αυτό έχει βρει τόσο άξιους συνεχιστές, νέες δυναμικές γυναίκες με καινούριες ιδέες και προπαντός με ενθουσιασμό και διάθεση προσφοράς».

Στις σύντομες ομιλίες τους, η Μαριάννα Γουλανδρή, η Λάουρα Λαλαούνη-Μακροπούλου και η Πριγκίπισσα Τατιάνα ευχαρίστησαν την κυρία Βαρδινογιάννη, που τους έδειξε τον δρόμο της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης και δεσμεύτηκαν να ολοκληρώσουν σύντομα και την ανακαίνιση των υπόλοιπων ορόφων του Ξενώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακαίνιση του 1ου ορόφου, αν και ριζική, ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες με έσοδα που συγκέντρωσε η Επιτροπή «Elpida Youth» μέσα από διάφορες δράσεις που ανέλαβε καθώς και από δωρεές.

Επικεφαλής στην υλοποίηση του έργου ήταν ο κ. Γιώργος Σταματάκης, ο οποίος μελέτησε και επέβλεψε κάθε λεπτομέρεια στη διαρρύθμιση των χώρων και την επιλογή των υλικών ώστε τα πάντα να είναι φιλικά προς τα παιδιά, καθώς και των χρωμάτων και των επίπλων, ώστε η κάθε γωνιά να λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία των παιδιών. Σημειώνεται ότι τα στρώματα αποτελούν προσφορά της εταιρείας COCOMAT.

Η Επιτροπή «Elpida Youth», μαζί με ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τη συμβολή του στο έργο της ανακαίνισης, απένειμε στον κ. Γιώργο Σταματάκη την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν η Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού, η Λάουρα Λαλαούνη-Μακροπούλου και η Πριγκίπισσα Τατιάνα και το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων σε συνδυασμό με το γεμάτο από θαυμασμό και χαρά βλέμμα τους καθώς περιεργάζονταν τον χώρο, ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τα μέλη της Επιτροπής «Elpida Youth».

Δείτε φωτογραφίες από τον ανακαινισμένο όροφο στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις