ΥΓΕΙΑ

Αυτές είναι οι προτεραιότητες της ΝΔ στην Υγεία

Αυτές είναι οι προτεραιότητες της ΝΔ στην Υγεία

Ψηλά στην πολιτική ατζέντα ιεραρχεί η Νέα Δημοκρατία τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας.

Τους βασικούς άξονες παρέμβασης παρουσίασαν σε συνάντηση με δημοσιογράφους οι βουλευτές της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου και Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του για την Υγεία περί το τέλος Φεβρουαρίου. Οι επεξεργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο, με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, να παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες, όπως σημείωσε ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, το πρόγραμμα της ΝΔ συμπυκνώνεται σε τέσσερις άξονες παρέμβασης: την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία αποτελεί και την «κορωνίδα», το νέο μοντέλο διαχείρισης και διοίκησης των δημόσιων νοσοκομείων, την πολιτική για τους χρονίως πάσχοντες και τα ζητήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Τόσο ο κ. Οικονόμου όσο και η κ. Παπακώστα στηλίτευσαν την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει μια «ειδυλλιακή κατάσταση» στη δημόσια υγεία. Η βουλευτής της ΝΔ επισήμανε μάλιστα, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας απαξιώνει τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου. «Ρωτούμε και δεν παίρνουμε απαντήσεις, δεν μας σέβονται, δεν μας υπολογίζουν κοινοβουλευτικά» ανέφερε, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, την Τρίτη (07/02/2017).

Το ζήτημα της ειδικής αγωγής στο πλαίσιο της συμβασιοποίησης των παρόχων του ΕΟΠΥΥ έθιξε, επιπλέον, η Κατερίνα Παπακώστα. «Ο κλειστός προϋπολογισμός είναι σωστός, όμως δεν μπορείς να κατακρεουργείς την ειδική αγωγή, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει δημόσια δομή υγείας για αυτές τις υπηρεσίες. Έπρεπε να γίνει προτεραιοποίηση (με βάση τον κλειστό προϋπολογισμό) και αναβάθμιση της ποιότητας» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, τέλος, ο κ. Οικονόμου για τον τομέα του φαρμάκου, ανέφερε επιγραμματικά ότι «θα φροντίσουμε ώστε τα καινοτόμα φάρμακα να φτάνουν στους πολίτες».

Σχετικές ειδήσεις