ΥΓΕΙΑ

Παπακώστα: Η διαφωνία Fraport – Υπ. Υγείας να επιλυθεί προς όφελος του δημοσίου

Παπακώστα: Η διαφωνία Fraport – Υπ. Υγείας να επιλυθεί προς όφελος του δημοσίου

Την πιθανή καθυστέρηση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport Greece, εξαιτίας διαφωνίας για την παροχή υπηρεσιών υγείας και Πρώτων Βοηθειών από το ΕΚΑΒ, αφορά η ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, προς το υπουργείο Υγείας.

Η βουλευτής αναφέρεται σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Fraport Greece αξιώνει τη στελέχωση των αεροδρομίων με το απαραίτητο προσωπικό υγείας και ασθενοφόρα, ενώ το υπουργείο Υγείας ζητά πληρωμή για την παροχή των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, προτάθηκαν από το υπουργείο Υγείας τρία «πακέτα» κάλυψης, ύψους 2,5 έως 7 εκατ. ευρώ. Η Κατερίνα Παπακώστα επισημαίνει, πως οι ανάλογες υπηρεσίες που παρέχονται από το ΕΚΑΒ στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», πραγματοποιούνται επί πληρωμή. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σοβαρότητα του ζητήματος, καθώς και στην ανάγκη αυτό να επιλυθεί προς όφελος του Δημοσίου και του ΕΚΑΒ, χωρίς επιπρόσθετη αργοπορία.

Τονίζει δε, πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έπρεπε να είχε μεριμνήσει εγκαίρως για τη στελέχωση προσωπικού υγείας, ώστε να μην οδηγούμασταν στον κίνδυνο καθυστέρησης της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

Η βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό, αν αληθεύει πως έχει προκύψει πρόβλημα με την Fraport Greece σχετικά με την παροχή υπηρεσιών υγείας και Πρώτων Βοηθειών από το ΕΚΑΒ, και αν έχει πράγματι ζητηθεί από τον επενδυτή η πληρωμή των εν λόγω υπηρεσιών, προτείνοντάς του τρία διαφορετικά «πακέτα» κάλυψης, ενώ ρωτά και ποια είναι αυτά. Τέλος, η Κατερίνα Παπακώστα ζητά να ενημερωθεί, σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Fraport Greece.

Σχετικές ειδήσεις