ΥΓΕΙΑ

Πώς θα τονώσετε την πνευματική σας διαύγεια;

Πώς θα τονώσετε την πνευματική σας διαύγεια;

Ξεχνάτε εύκολα; Δεν θυμάστε λέξεις, ονόματα ή φυσιογνωμίες; Ακούτε συχνά τον εαυτό σας να λέει: «Τι έλεγα τώρα;»; Νιώθετε άσχημα όταν σας προδίδει η μνήμη σας;

Το άγχος, το στρες, η πίεση μάς καταβάλλουν καθημερινά. Οι υποχρεώσεις δεν τελειώνουν ποτέ και εμείς τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, προκειμένου να ανταποκριθούμε στο βεβαρυμμένο πρόγραμμα που επιβάλλει ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Εντάξει, ένα μυαλό έχουμε, λογικό είναι να ξεχνάμε… ή μήπως όχι;Μην απογοητεύεστε, υπάρχουν τρόποι για να τονώσετε την πνευματική σας διαύγεια.

Υιοθετήστε μία υγιεινή διατροφήγια να «δυναμώσετε» τη μνήμη σας!

Η διατροφή μας παίζει βασικό ρόλο, καθώς η έλλειψη θρεπτικών συστατικών μπορεί να επηρεάσει τις νοητικές μας λειτουργίες.Πιο συγκεκριμένα, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως το ψάρι, το κρέας, οι ξηροί καρποί και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς και τρόφιμα πλούσια σε φολικό οξύ, όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα δημητριακά και τα όσπρια. Παράλληλα, εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής, όπως το SUPERFOODS® MEMOACT μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη μνήμη μας. Πώς ακριβώς;

super



Το SUPERFOODS® MEMOACT είναι ένας μοναδικός συνδυασμός από συμπυκνωμένα φυτικά εκχυλίσματα με συγκεκριμενη περιεκτικότητα στα δραστικά του συστατικά. Κακάο, πηγή θεοβρωμίνης, που συμβάλλει στην υγιή νοητική λειτουργία και την ενίσχυση της μνήμης, Ελευθερόκοκκος, πηγή ελευθεροσίδων, για πνευματική διαύγεια, Πράσινο Τσάι, πηγή πολυφαινολών και καφεΐνης, που συντελεί στη βελτίωση της λειτουργικής μνήμης και Ιπποφαές, πηγή βιταμίνης C, που καταπολεμά το οξειδωτικό στρες. Διατίθεται σε πόσιμο διάλυμα με ευχάριστη γεύση κακάο και βοηθάει σημαντικά στην πνευματική διαύγεια, τη συγκέντρωση, τον έλεγχο και την αποβολή του άγχους καθώς και την ενίσχυση της θετικής διάθεσης. Είναι ιδανικό για όσους βρίσκονται σε περιόδους αυξημένων πνευματικών απαιτήσεων και πνευματικής κόπωσης. Για παράδειγμα, αν έχετε παιδιά που προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, είναι το ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής που θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν σε εγρήγορση τη μνήμη τους!

«Γυμνάστε» το μυαλό!

strauvolexo

Για να μην έχετε μνήμη… χρυσόψαρου αλλά ελέφαντα, πρέπει να φροντίσετε να εξασκείτε συνέχεια το μυαλό σας. Το διάβασμα, οι ξένες γλώσσες, η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου φαίνεται να μας βοηθούν να διατηρήσουμε τη μνήμη μας, καθώς απαιτούν έντονη πνευματική προσπάθεια και μας κρατούν σε εγρήγορση. Μην ξεχνάτε φυσικά, τα σταυρόλεξα, τους γρίφους, το Sudoku ή το σκάκι που θα σας διασκεδάσουν και θα σας βοηθήσουν στην απομνημόνευση.

Νους υγιής εν σώματι υγιεί

nous

Τα οφέλη της γυμναστικής είναι γνωστά για το σώμα, την υγεία και την εύρυθμη λειτουργεία του οργανισμού μας. Γνωρίζατε,όμως, ότι μπορεί να «δυναμώσει» και το μυαλό μας; Λίγα λεπτά αεροβικής άσκησης παρέχουν σημαντική τόνωση στην εγκεφαλική μας λειτουργία. Αυτό συνεπάγεται ότι αποδίδουμε καλύτερα και αποθηκεύουμε πιο εύκολα νέες πληροφορίες!

Ο ύπνος θρέφει… τη μνήμη!

ypnos

Η μνήμη και ο ύπνος συνεργάζονται με τον τρόπο τους, έτσι ώστε την επόμενη μέρα να θυμόμαστε όλα όσα μάθαμε την προηγούμενη, σύμφωνα με βρετανική επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Μπλακγκρόου, διευθυντή του Εργαστηρίου Ύπνου του Πανεπιστημίου του Σουόνσι στην Ουαλία. Επιπλέον, όπως φαίνεται από την εν λόγω έρευνα, ο ύπνος ενισχύει τις πληροφορίες και τις εμπειρίες στις οποίες κάθε άνθρωπος δίνει αυξημένη σημασία, έτσι ώστε αυτές να γίνουν τμήμα της μακρόχρονης μνήμης στον εγκέφαλο! Αντίθετα, η στέρηση του ύπνου για μεγάλο διάστημα συνδέεται με προβλήματα στην καρδιά και τις νοητικές λειτουργίες (αδυναμία συγκέντρωσης, απώλεια μνήμης).

SUPERFOODS® MEMOACT, λοιπόν, για να έχουμε τη μνήμη μας σε… εγρήγορση εμείς και τα παιδιά μας!