ΥΓΕΙΑ

Μήπως έχεις αρθρίτιδα και δεν το ξέρεις;

Μήπως έχεις αρθρίτιδα και δεν το ξέρεις;

Νιώθετε πόνο στα γόνατα; Έχετε δυσκαμψία στη βάση του αντίχειρα; Πονάει η λεκάνη σας; Μπορεί να πιστεύατε ότι τα «αρθριτικά» είναι μία ασθένεια των γηρατειών, όμως μπορεί να εμφανιστεί από την ηλικία των 30 ή ακόμα και νωρίτερα!

Αθλητικές δραστηριότητες όπως το τρέξιμο, η έντονη αεροβική άσκηση, αλλά και η κληρονομικότητα αποτελούν επιβαρυντικούς παράγοντες, οι οποίοι επιδεινώνουν την κατάσταση. Ας μην ξεχνάμε όμως και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, ο οποίος συχνά περιλαμβάνει διατροφικές συνθήκες που οδηγούν σε αυξημένο σωματικό βάρος, το οποίο καταπονεί τις αρθρώσεις.

Με τον όρο «αρθριτικά» αναφερόμαστε στην οστεοαρθρίτιδα, μία πάθηση κατά την οποία οποία οι χόνδροι -τα «μαξιλάρια» απορρόφησης των πιέσεων στο εσωτερικό των αρθρώσεων- αρχίζουν να φθείρονται.

Η πιθανότητα εμφάνιση οστεοαρθρίτιδας πράγματι αυξάνεται με τη ηλικία, ωστόσο, νεότερα άτομα μπορεί να την εμφανίσουν. Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι να διαγνωστεί δεν δίνουμε σημασία στις ενδείξεις. …

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Κύριο σύμπτωμα είναι ο πόνος, ο οποίος συνήθως περιγράφεται ως απότομο άλγος ή μία αίσθηση καψίματος στους συνδεόμενους μύες και τένοντες, και η δυσκαμψία ή ακαμψία των αρθρώσεων. Ο πόνος που μπορεί να αισθανόμαστε αυξάνεται με την υγρασία και το κρύο.

Έτσι, οι βλάβες συντελούνται και ακόμα και οι καλύτερες θεραπευτικές αγωγές δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και περιορίζονται στο να μειώνουν και να ανακουφίζουν από τους πόνους. Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να προστατευτούμε;

arthritida2

Αρχικά καλό θα ήταν να προσπαθούμε να διατηρούμε ένα υγιές σωματικό βάρος και να ακολουθούμε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα. Και αυτό διότι τα κιλά μας τα «σηκώνουν» οι αρθρώσεις στα πόδια, στο ισχίο, στα γόνατα, στους αστραγάλους και στην πλάτη.

Μια ακόμη φυσική και αποτελεσματική λύση είναι η κατανάλωση ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής τα οποία έχουν μελετηθεί για την ανακούφιση από τον πόνο στις αρθρώσεις. Το SUPERFOODS® OSTEOAID περιέχει ΝΕΜ® (Natural Eggshell Membrane) και κυκλοφορεί τώρα στην Ελλάδα. Το ΝΕΜ® είναι η πολυδύναμη μεμβράνη από το κέλυφος του αυγού, η οποία συμβάλλει στην υγεία των χόνδρων και των αρθρώσεων, συντελώντας στη διατήρηση της ευελιξίας τους και προάγει την άνεση στην καθημερινή κίνηση.

Ανακούφιση του πόνου και της δυσκαμψίας

Το ΝΕΜ® (Natural Eggshell Membrane) είναι ένα υψηλής τεχνολογίας προϊόν με πατενταρισμένη μέθοδο επεξεργασίας, το οποίο προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικής γλυκοζαμίνης, φυσικής θειικής χονδροϊτίνης, φυσικού υαλουρονικού οξέος και φυσικού κολλαγόνου, , συστατικά που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα και είναι αξιοποιήσιμα από αυτό σε μεγάλο βαθμό. Ο υψηλής τεχνολογίας συνδυασμός των συστατικών του ΝΕΜ® έχει τεκμηριωμένη από κλινικές μελέτες ευεργετική δράση για την ανακούφιση από τη δυσκαμψία και τον πόνο, αλλά και για τη μείωση της χρήσης αναλγητικών Παράλληλα, συμβάλλει στη μείωση της εκφύλισης του χόνδρου και στην καλύτερη επαναφορά μετά από την άσκηση.

Σε συνδυασμό με την ελάττωση της συχνότητας ή της έντασης της κίνησης που προκαλεί πόνο, μπορούμε να αισθανθούμε πολύ καλύτερα. Η ξεκούραση είναι ιδιαιτέρως σημαντική, ενώ το βάδισμα είναι ιδανική μορφή άσκησης σχεδόν για όλους μας. Φυσικά, ο γιατρός μας είναι το πιο κατάλληλο άτομο για να μας προτείνει τις κατάλληλες προφυλάξεις ανάλογα με το πρόβλημα μας.