Φρέσκα vs αποξηραμένα φρούτα: Ποιες οι διαφορές στη διατροφική τους αξία

Φρέσκα vs αποξηραμένα φρούτα: Ποιες οι διαφορές στη διατροφική τους αξία

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι ένα εύκολο και γρήγορο σνακ που μπορούμε να πάρουμε παντού μαζί μας ή να τα φυλάμε σε ένα συρτάρι του γραφείου μας για ώρα ανάγκης.

Συγκρίνονται όμως με τα φρέσκα και είναι καλή επιλογή στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αποξηραμένα φρούτα, όπως βερίκοκα, δαμάσκηνα, σύκα, κράνμπερι και σταφίδες, παρά το μικρό τους μέγεθος, έχουν μεγάλη διατροφική αξία.

Βασικό πλεονέκτημα των αποξηραμένων φρούτων είναι η υψηλή τους συγκέντρωση σε φυτικές ίνες, η οποία προκύπτει από την αφαίρεση του νερού κατά την επεξεργασία τους. Ενδεικτικά, μισό φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα περιέχουν 4,7 γραμμάρια φυτικών ινών, όμως ίδια ποσότητα φρέσκου βερίκοκου παρέχει μόλις 1,6 γραμμάρια φυτικών ινών.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ