ΥΓΕΙΑ

Υγεία & ευεξία με προϊόντα από το diatrofologiki.gr

Υγεία & ευεξία με προϊόντα από το diatrofologiki.gr

Οι βιταμίνες παίζουν έναν πολύ καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του οργανισμού, είναι φυσική ασπίδα για πολλές νόσους και προβλήματα υγείας και προάγουν μία ισορροπημένη διατροφή, αφού τις βρίσκουμε σε τροφές που είναι πλούσιες σε μία ευρεία γκάμα θρεπτικών συστατικών.

Γνωρίστε μερικές από τις πιο σημαντικές βιταμίνες και δείτε τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση έλλειψή τους.

Βιταμίνες Β

Το σύμπλεγμα των βιταμινών Β βοηθάει στον σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, συμβάλλοντας θετικά στο πεπτικό, νευρικό και μυοσκελετικό σύστημα. Στα παιδιά προάγει την σκελετική ανάπτυξη και βοηθάει στην καλύτερη αξιοποίηση πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.

Η Β12 για παράδειγμα είναι ένα σύμπλεγμα που μπορεί να αποθηκευτεί στο ήπαρ και βοηθάει πολύ στην αντιμετώπιση της αναιμίας.

Untitled1

Η VIOGENESIS σχεδίασε για εσάς σε μία κάψουλα ένα μοναδικό μείγμα εκχυλισμάτων βιταμίνης Β που συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας, στην ορμονική ισορροπία και στην σωστή εγκεφαλική λειτουργία.

Βιταμίνη C

Η ανικανότητα του ανθρώπινου οργανισμού να συνθέσει μόνος του τη βιταμίνη C, καλύπτεται μόνο από τη σωστή διατροφή. Το πορτοκάλι, οι κόκκινες πιπεριές, το μπρόκολο, οι φράουλες, το κουνουπίδι, το ακτινίδιο είναι τροφές που προσφέρουν στον οργανισμό όλα όσα χρειάζεται για να συνθέσει τη βιταμίνη C. Αν κάτι εμποδίσει την σύνθεση αυτή παρατηρείται έλλειψη.

Είναι απαραίτητη για τη σύνθεση κολλαγόνου, την υγεία των δοντιών και των οστών καθώς και για την τόνωση του ανοσοποιητικού. Η έλλειψή της συνδέεται με την αδυναμία επούλωσης των πληγών και παθήσεις όπως το σκορβούτο.

Για να αυξήσετε την βιταμίνη C στον οργανισμό σας εκτός από το γνωστό πορτοκάλι επιλέξτε το διατροφικό συμπλήρωμα Camu Camu της ROYAL GREEN, του φρούτου που περιέχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα βιταμίνης C (30 φορές μεγαλύτερη από το πορτοκάλι).

Βιταμίνη Ε

Untitled2

Βασική λειτουργία της βιταμίνης Ε είναι η προστασία των ιστών του σώματος από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών που προέρχονται από τον σύγχρονο τρόπο ζωής (κάπνισμα, οξειδωτικό στρες κ.α.). Η βιταμίνη Ε βοηθάει επίσης στη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων και στην αποφυγή της πήξης του αίματος. Τέλος, η επαρκής πρόσληψή της προστατεύει το δέρμα από την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.

Φυσικές πηγές της βιταμίνης αυτής είναι τα φυτικά έλαια, οι σπόροι, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Επιλέξτε με ένα κλικ τη βιταμίνη Ε σε υγρή μορφή ως συμπλήρωμα διατροφής κατάλληλο και για vegetarians.

Βιταμίνη Κ

Η βιταμίνη Κ είναι γνωστό ότι παίζει πρωταρχικό ρόλο στην πήξη του αίματος και στην εναπόθεση ασβεστίου στα οστά. Πρόκειται στην ουσία για ένα σύμπλεγμα λιποδιαλυτών βιταμινών όπου κυρίαρχο ρόλο παίζουν η Κ1 και η Κ2.

Υπάρχει στο κρέας, το τυρί, τα αυγά, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και παράγεται από τα βακτήρια που ζουν στο γαστρεντερικό σύστημα. Η έλλειψή της παρατηρείται κυρίως όταν διαταράσσεται η φυσιολογική εντερική χλωρίδα.

Βρείτε πολυβιταμίνες, βιταμίνες, υπερτροφές και όλα τα συμπληρώματα διατροφής που χρειάζεστε ανά περιόδους για να έχετε υγεία και ευεξία. Επιλέξτε diatrofologiki.gr για 100% ασφάλεια στις συναλλαγές σας και έκπτωση -50% σε επιλεγμένα είδη!