ΥΓΕΙΑ

Έρευνα ΣΟΚ: 55 ασθένειες που σχετίζονται με το μήνα που γεννήθηκες!

Έρευνα ΣΟΚ: 55 ασθένειες που σχετίζονται με το μήνα που γεννήθηκες!

Έρευνα Columbia University Medical Center: Οι μελέτες έγιναν σε 1,7 εκατομμύρια ασθενείς από το 1985 μέχρι το 2013!

Εκατομμύρια ασθενείς του New York Presbyterian Hospital και 1688 διαφορετικές ασθένειες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι 55 από αυτές, όπως υπερκινητικότητα, άσθμα, καρδιοπάθειες, είναι κοινές στα άτομα που γεννήθηκαν τον ίδιο μήνα.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας είναι τα εξής:

1. Αν γεννήθηκες Μάιο και Ιούλιο το πιο πιθανό είναι να μην αντιμετωπίσεις κανένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, σε αντίθεση με το αν γεννήθηκες Οκτώβριο και Νοέμβριο.
Αυτοί που γεννιούνται Άνοιξη και Καλοκαίρι είναι πολύ σπάνιο να παρουσιάσουν ασθένειες, ενώ αυτοί που γεννήθηκαν το Φθινόπωρο κατά τη διάρκεια ζωής τους θα εμφανίσουν διάφορα θέματα υγείας.

2. Αν έχεις γεννηθεί τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο κινδυνεύεις από καρδιαγγειακά νοσήματα από ό,τι αν είσαι γεννημένος τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

3. Αν έχεις γεννηθεί τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο, κινδυνεύεις περισσότερο από ασθένειες που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα από ό,τι αν είσαι γεννημένος στα τέλη του Χειμώνα και νωρίς την Άνοιξη.

4. Αν έχεις γεννηθεί στις αρχές του χειμώνα έχεις υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης νευρολογικών ασθενειών από ό,τι άλλοι που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων εποχών.