ΥΓΕΙΑ

Τρεις τρόποι για να ξεφορτωθείτε άμεσα τον ενοχλητικό πονόλαιμο

Τρεις τρόποι για να ξεφορτωθείτε άμεσα τον ενοχλητικό πονόλαιμο

Στις 21 Σεπτεμβρίου το Φθινόπωρο μπήκε και επίσημα και εκτός από την πτώση της θερμοκρασίας και τα πρωτοβρόχια, έφερε τις εποχιακές ιώσεις του αναπνευστικού που μας ταλαιπωρούν.

Από το κοινό κρυολόγημα έως τη γρίπη. Όλα τα σενάρια είναι πιθανά και όλα έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Τον πονόλαιμο. Αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα μιας ίωσης ή ενός κρυολογήματος και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μας ταλαιπωρήσει πολύ. Τι μπορεί να κάνει κάποιος, λοιπόν, για να ανακουφιστεί και την ίδια ώρα, να προστατέψει τον οργανισμό του και να αποφύγει μια πιθανή επιδείνωση της κατάστασής του;

Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις που είναι τόσο απλές όσο και αποτελεσματικές. Και όχι, δεν πρόκειται για γιατροσόφια.

Παστίλιες με βενζυδαμίνη

Το πρώτο βήμα προς την ολοκληρωτική αντιμετώπιση του πονόλαιμου και κυρίως, την ανακούφιση των συμπτωμάτων του είναι να φροντίσετε να προμηθευτείτε τις παστίλιες σας από κάποιο φαρμακείο και όχι από το περίπτερο της γειτονιάς σας. Αξίζει να αναζητήσετε παστίλιες με βενζυδαμίνη, όπως οι Tantum Verde, καθώς πέρα από το ότι έχουν υπέροχη γεύση (θα τις βρείτε με γεύση πορτοκάλι-μέλι, λεμόνι και μέντα) προσφέρουν πολύ περισσότερα από το να απαλύνουν απλά τον λαιμό αφού, ανακουφίζουν τον πόνο και εξουδετερώνουν τους ιούς της λοίμωξης.

Πράσινο τσάι

Για να έχετε άμεσα αποτελέσματα πρέπει, επίσης, να ξεκουράζεστε και να καταναλώνετε πολλά υγρά όσες μέρες αισθάνεσθε τις ενοχλήσεις. Εκτός από αρκετό νερό, προτιμήστε να πίνετε πράσινο τσάι. Θα ανακουφίσει τον λαιμό σας, ενώ τα αντιοξειδωτικά που περιέχει θα τονώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε πιο γρήγορα τον πονόλαιμο.

tsai

Στοματικό διάλυμα

Αν δεν το γνωρίζατε, αξίζει να μάθετε πως το στοματικό διάλυμα μπορεί να δράσει αποτελεσματικά κατά του πονόλαιμου, της φαρυγγίτιδας και της αμυγδαλίτιδας!

Επειδή, λοιπόν, ο πονόλαιμος προκαλείται από φλεγμονώδεις παθήσεις της στοματοφαρυγγικής κοιλότητας, καλό είναι να μην παραλείψετε το στοματικό διάλυμα, την επόμενη φορά που θα πονέσει ο λαιμός σας. Και σε αυτή την περίπτωση, η βενζυδαμίνη θα κάνει τη διαφορά για αυτό αξίζει να δοκιμάσετε το στοματικό διάλυμα Tantum Verde.

vine

Η σημασία της σωστής διάγνωσης

Μην ξεχνάτε, όμως, ότι προκειμένου να είναι αποτελεσματική η θεραπεία, πρέπει να γίνει και σωστή διάγνωση. Αν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν εύκολα, τότε πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας, προκειμένου να εντοπίσει την «πηγή» του προβλήματος και να σας δώσει τις κατάλληλες κατευθύνσεις για τη σωστή αντιμετώπιση.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι τρεις παραπάνω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε άμεσα από τον πονόλαιμο, ειδικότερα αν γίνουν συνδυαστικά.

Tο Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ συνιστούν: Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης - Συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.