ΥΓΕΙΑ

Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε τον πονόλαιμο με τη δύναμη της Φύσης

Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε τον πονόλαιμο με τη δύναμη της Φύσης

Αποτελεί ένα από τα πλέον ενοχλητικά και -δυστυχώς- συχνά «προβλήματα» του Χειμώνα και η αλήθεια είναι ότι την περίοδο που διανύουμε ακούμε συνεχώς για νέα «κρούσματα».

Ο λόγος για τον κοινό και άκρως δυσάρεστο πονόλαιμο.

Οι αλλαγές του καιρού, το κάπνισμα, η υγρασία, τα κλιματιστικά και τα θερμαντικά σώματα που χρησιμοποιούμε, ξηραίνουν τον λαιμό μας και μας προκαλούν πόνο και βραχνάδα. Όταν δε το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι εξασθενημένο και οι αντοχές του οργανισμού μας μειωμένες, τότε οι ενοχλήσεις γίνονται ακόμη πιο έντονες!

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να αισθανθούμε καλύτερα και να καταπολεμήσουμε τα πρώτα, ενοχλητικά συμπτώματα του πονόλαιμου; Έχουμε τη δυνατότητα να στηριχθούμε εξολοκλήρου στη Φύση προκειμένου να αισθανθούμε καλύτερα και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας;

Τα ζεστά ροφήματα μπορούν να μας προσφέρουν μια προσωρινή ανακούφιση, ωστόσο, για να δούμε ουσιαστικά αποτελέσματα δεν πρέπει να μείνουμε φέτος στα γιατροσόφια της γιαγιάς αλλά να ψάξουμε για φυσικές και παράλληλα εξελιγμένες λύσεις. Μια πραγματικά καλή επιλογή αποτελούν οι καραμέλες σε μορφή φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής, όπως για παράδειγμα οι Tantum Natura* που δημιουργήθηκαν στα σύγχρονα εργαστήρια της εργαστήρια της Angelini Pharma Ελλάς. Περιέχουν μερικά κλασικά και «θαυματουργά» συστατικά που έρχονται κατευθείαν από την ελληνική φύση και τα οποία -όπως έχει αποδειχθεί- μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τον πονόλαιμο και τα ενοχλητικά του συμπτώματα. Αξίζει, λοιπόν, να τα «μελετήσουμε» αναλυτικά!

Πρόπολη: Η πρόπολη παράγεται από μέλισσες και είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές της ιδιότητες χάρη στις οποίες συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του πονόλαιμου και του κρυολογήματος.

Μέλι: Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει το μέλι! Το αγαπάμε και το «τιμούμε» σε καθημερινό επίπεδο αφού, μεταξύ άλλων, έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και περιέχει φλαβονοειδή -τα «ισχυρά φάρμακα της φύσης»- τα οποία μπορούν να ανακουφίσουν τον ταλαιπωρημένο μας λαιμό.

Βιταμίνη C και Ψευδάργυρος: Πρόκειται για έναν δραστικό και αποτελεσματικό συνδυασμό κατά του πονόλαιμου και του κοινού κρυολογήματος. Η Βιταμίνη C μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ ο Ψευδάργυρος έχει αντιοξειδωτική δράση.

Εκχυλίσματα από ρίζες κουρκουμα και αλθαίας: Ένας ακόμη αντιμικροβιακός και φυσικός συνδυασμός που μπορεί να απαλύνει τον τοπικό ερεθισμό και τη φλεγμονή.

m2

«Ναι» στη Φύση και για τον πονόλαιμο

Το γεγονός ότι η τεχνολογία αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια κάθε άλλο παρά μας έχει απομακρύνει από τη Φύση. Αντιθέτως, σε πολλές περιπτώσεις, η επιστημονική κοινότητα χρησιμοποιεί την τεχνολογία προκειμένου να φέρει στην καθημερινότητά μας όλο και περισσότερα φυσικά συστατικά και να μας προσφέρει στο μέγιστο βαθμό τα οφέλη τους. Το σίγουρο είναι πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο άνθρωπος θα χρειάζεται πάντα τη Φύση στη ζωή του, κυρίως όταν πρόκειται για την υγεία του, έστω κι αν έχει να αντιμετωπίσει έναν απλό αλλά άκρως ενοχλητικό πονόλαιμο.

Tantum… φυσικά

Οι μαλακές καραμέλες Tantum Natura κυκλοφορούν σε δύο υπέροχες γεύσεις (Λεμόνι και Μέλι, Πορτοκάλι και Μέλι) και αποτελούν τη φυσική απάντηση στα πρώτα σημάδια του πονόλαιμου. Χάρη στα συστατικά που περιέχουν και τα οποία αναλύσαμε παραπάνω μπορούν να μαλακώσουν το λαιμό και να μας απαλλάξουν γρήγορα από τον πόνο και βραχνάδα, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε, δηλαδή, για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα από την αρχή.

Ό,τι κι αν επιλέξουμε, ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως αν τα συμπτώματα επιμένουν, πρέπει να συμβουλευόμαστε απευθείας τον γιατρό μας και φυσικά, να έχουμε πάντα κατά νου το γεγονός ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν χορηγούνται ως υποκατάστατα μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Tantum Natura Range Mar 17

*Συστήνεται καθημερινή λήψη 3-5 καραμελών, με αργό λιώσιμο στο στόμα, ανάλογα με τις ανάγκες. Είναι κατάλληλες για όλη την οικογένεια και για ομοιοπαθητική. Δεν περιέχουν μέντα, γλουτένη ή ζάχαρη.