ΥΓΕΙΑ

Υπεγράφη η συμφωνία για το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα

Υπεγράφη η συμφωνία για το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα

Με αυξημένο ρόλο για την ευρύτερη περιοχή

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, και η διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, Δρ. Zsuzsanna Jakab, υπέγραψαν σήμερα, Τετάρτη (17/01/2018) στη Γενεύη, τη συμφωνία για την ίδρυση γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα.

Η ίδρυση μόνιμου γραφείου του ΠΟΥ στη χώρα μας είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά την 67η Σύνοδο του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεργασία του υπουργείου Υγείας και του ΠΟΥ αναμένεται να αναβαθμιστεί σημαντικά, ενώ θα ενισχυθεί και η μεταφορά τεχνογνωσίας από τον Οργανισμό, για την εκπόνηση και εφαρμογή πολιτικών δημόσιας υγείας, με έμφαση στην καθολική κάλυψη και στην πρόληψη και αγωγή υγείας.

Παράλληλα, το γραφείο του ΠΟΥ στην Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας, έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει αυξημένο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, με διευρυμένο θεματικό περιεχόμενο. Τα μέτρα στην κατεύθυνση της καθολικής κάλυψης των πολιτών, η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, και κυρίως η εμπειρία της Ελλάδας στην κάλυψη των αναγκών υγείας προσφύγων, μεταναστών και άλλων ευάλωτων ομάδων μπορούν να ενισχύσουν την τεχνογνωσία του ΠΟΥ, τη συναντίληψη και τις κοινές δράσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, επισημαίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις