ΥΓΕΙΑ

Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών: Κρίσιμες εκλογές για το μέλλον του κλάδου

Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών: Κρίσιμες εκλογές για το μέλλον του κλάδου

Στις κάλπες καλούνται οι φυσικοθεραπευτές την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, για να εκλέξουν όργανα διοίκησης σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Τα 8.300 μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) καλούνται να συμμετάσχουν στις κρίσιμες εκλογές για το μέλλον του κλάδου και να προσέλθουν στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα (δείτε τα τμήματα ΕΔΩ), προκειμένου να αναδείξουν τις διοικήσεις που θεωρούν ικανές να τους εκπροσωπήσουν.

Κάνοντας έναν απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Πέτρος Λυμπερίδης, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Ο ΠΣΦ με συνεχείς παρεμβάσεις, κατάφερε να ενισχύσει τον προϋπολογισμό για τη φυσικοθεραπεία στον ΕΟΠΥΥ κατά 8.000.000 ευρώ (από 62.000.000 σε 70.000.000 ευρώ), κατάφερε να διορθώσει κάποιες στρεβλώσεις, έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τον Ενιαίο κανονισμό παροχών για όφελος των ασφαλισμένων και διεκδικεί την σύναψη συλλογικής σύμβασης, καθώς αυτή η δυνατότητα έχει νομοθετηθεί με παρεμβάσεις του ΠΣΦ. Διεκδικούμε όμως την καταβολή εξ ολοκλήρου της παρεχόμενης υπηρεσίας στον ασφαλισμένο, χωρίς περικοπές (rebate & clawback), καθώς θεωρούμε ότι η παροχή υπηρεσιών Υγείας - σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο - δε μπορεί να υπόκειται σε τέτοιου είδους περικοπές και μειώσεις».

Το επόμενο διάστημα, ο ΠΣΦ διεκδικεί νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Υγείας για τη θεσμοθέτηση Μητρώου Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας, ώστε να μπει μια τάξη στο άναρχο τοπίο και να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία. Αναφορικά με τα τμήματα Φυσικοθεραπείας στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται από την ενοποίηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανά την Ελλάδα, οι φυσικοθεραπευτές ζητούν από τον υπουργό Παιδείας την κατάταξη των τμημάτων Φυσικοθεραπείας στις Σχολές Επαγγελμάτων Υγείας και μόνο.

Σχετικές ειδήσεις