ΥΓΕΙΑ

Προαιρετική παράταση θητείας ιατρών από τα 65 στα 67 έτη

Προαιρετική παράταση θητείας ιατρών από τα 65 στα 67 έτη

Σύσκεψη για την υγεία στην Ηλεία πραγματοποιήθηκε υπό τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο, με τη συμμετοχή βουλευτών του νομού, δημάρχων και υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου.

Στο αίτημα για ενίσχυση των δομών υγείας της Ηλείας, τόσο οικονομικά όσο και με προσωπικό, ο κ. Γρηγοράκος παρουσίασε τις θέσεις ανθρώπινου δυναμικού που έχουν προκηρυχθεί:

- 21 θέσεις αγροτικών γιατρών

- 6 θέσεις επικουρικών γιατρών στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. (4 στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, 2 στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας)

- 8 θέσεις επικουρικών γιατρών στο ΠΕΔΥ (ΠΕΔΥ, Μονάδα Υγείας Πύργου)

- 29 θέσεις από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

- 3 θέσεις κλάδου ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων ΕΚΑΒ (ΕΚΑΒ Πάτρας, Τομέας Ζαχάρως)

Ο κ. Γρηγοράκος συζήτησε με τους βουλευτές και δημάρχους τις περιοχής το ενδεχόμενο ενίσχυσης των κτιριακών υποδομών, όπως και τη λειτουργία της Μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Μετά από σχετική εισήγηση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου θα ενισχύσει, όπου υπάρχει η δυνατότητα, τις κτιριακές δομές του νομού.

«Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, το οποίο σκοπεύουμε να επιλύσουμε με το νομοσχέδιο που έχουμε φέρει στη Βουλή, είναι αυτό της παράτασης θητείας των ιατρών που το επιθυμούν, το τονίζω αυτό, που το επιθυμούν, από τα 65, στα 67 έτη. Ευελπιστώ ότι θα κινηθούν σύντομα όλες οι προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να προλάβουμε εντός του έτους την ψήφιση του νομοσχεδίου ώστε όλοι οι γιατροί που το 2015 συμπληρώνουν το 65ο έτος και το επιθυμούν, να κάνουν χρήση της ρύθμισης αυτής. Πρόκειται για μια σημαντική, καινοτόμα, στοχευμένη προσπάθεια που γίνεται με το νομοσχέδιο αυτό, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα, τη βελτίωση των συνθηκών και των παροχών στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας» δήλωσε ο κ. Γρηγοράκος, μεταξύ άλλων, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Σχετικές ειδήσεις