ΥΓΕΙΑ

Ιτέα: Το χρονικό μέχρι την τραγική κατάληξη του 5χρονου

Ιτέα: Το χρονικό μέχρι την τραγική κατάληξη του 5χρονου

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε η 5η Υγειονομική Περιφέρεια για το θάνατο του 5χρονου αγοριού από την Ιτέα, το οποίο μετά από μία «οδύσσεια» που ξεκίνησε από την Ιτέα και το νοσοκομείο της Άμφισσας, κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

«Η 5η ΥΠΕ σε σχέση με τον άδικο χαμό του άτυχου αγοριού την Τετάρτη 03.12.2014 το απόγευμα, διευκρινίζει τα παρακάτω:

• Σύμφωνα με το ιστορικό το 4,5 χρονών παιδί εξετάσθηκε από ιδιώτη παιδίατρο την 1η Δεκεμβρίου 2014, ο οποίος λόγω του συνεχιζόμενου εμπύρετου και άλλων συμπτωμάτων συνέστησε έλεγχο στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας.

• Με βάση τον κλινικοεργαστηριακό έλεγχο στο Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας, το παιδί παραπέμφθηκε και εισήχθη την ίδια ημέρα στο Γ.Ν. Λαμίας.

• Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας δέχθηκε όλη την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική φροντίδα μέχρι και το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου 2014, όποτε και έγινε επικοινωνία για τη δυνατότητα Παιδονευρολογικής εκτίμησης σε τριτοβάθμιο Ίδρυμα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο και διεκομίσθη την ίδια ήμερα και ώρα 13:35μμ.

• Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έγινε άμεση και συντονισμένη προσπάθεια υποστήριξης του παιδιού και του χορηγήθηκε η πρέπουσα θεραπεία για πολυσυστηματικές εκδηλώσεις.

Λόγω σταδιακής επιδείνωσης της κλινικής εικόνας του ασθενούς, εισήχθη στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) Νεογνών και άμεσα διασωληνώθηκε. Ωστόσο, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και εμφάνισε ανακοπή.

Στο σημείο αυτό έγινε συντονισμένη προσπάθεια ανάνηψης του ασθενή από αναισθησιολόγους, καρδιολόγους ιατρούς της ΜΕΘ ενηλίκων και των Παιδιάτρων. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης του ασθενή για περισσότερο από μια ώρα δυστυχώς κατέληξε στις 19:30μ.μ, ενώ η σωρός έχει αποσταλεί για νεκροψία.

Τα πιθανά αίτια του άδικου χαμού του παιδιού ερευνώνται».

Βέβαια, δεν υπάρχει νύξη για τα κενά που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία Άμφισσας και Λαμίας, ούτε για την έλλειψη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σχετικές ειδήσεις