ΥΓΕΙΑ

Γ.Ν. Διδυμοτείχου: Μέχρι το τέλος Απριλίου η εξόφληση εφημεριών του 2014

Γ.Ν. Διδυμοτείχου: Μέχρι το τέλος Απριλίου η εξόφληση εφημεριών του 2014

Με την επίσκεψη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Αλεξανδρούπολη και το Διδυμότειχο ξεκίνησε η περιοδεία του υπουργού Υγείας στη Θράκη, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Κουρουμπλής είχε συναντήσεις, σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου, με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους των νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης με τη συμμετοχή της 4ης ΥΠΕ, συζητήθηκαν τα θέματα Υγείας που αφορούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν βουλευτές και εκπρόσωποι των κομμάτων από τη συγκεκριμένη περιφέρεια, ο περιφερειάρχης, διοικητές των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, εκπρόσωποι των εργαζομένων, καθώς και οι τοπικοί Ιατρικοί Σύλλογοι και Σύλλογοι Ασθενών.

Όπως δήλωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Αφανασία Κακαλή, ο υπουργός Υγείας υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες του 2014 που οφείλονται στους εργαζόμενους. Επίσης, εντός του προσεχούς διμήνου, θα εξοφληθούν και τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε, επίσης, ότι θα ενισχυθούν τα νοσοκομεία των ακριτικών περιοχών, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης με τις προσλήψεις 700 ατόμων (νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού) ενώ εντός διμήνου θα γίνουν προσλήψεις 1.200 επικουρικών γιατρών για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Ο υπουργός Υγείας, το Σάββατο 25 Απριλίου, θα επισκεφθεί τα νοσοκομεία Κομοτηνής και Ξάνθης, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα εκφωνήσει ομιλία στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών.

Την Κυριακή 26 Απριλίου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, θα έχουν συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τα ζητήματα Υγείας που αφορούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η περιοδεία του κ. Κουρουμπλή θα ολοκληρωθεί με επισκέψεις στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου θα παραστεί στα εγκαίνια του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, καθώς και στο νοσοκομείο Νάουσας, όπου θα συναντηθεί με υγειονομικούς φορείς.

Σχετικές ειδήσεις