ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Μη αποδεκτός κανενός είδους αποκλεισμός ανασφάλιστων

Υπουργείο Υγείας: Μη αποδεκτός κανενός είδους αποκλεισμός ανασφάλιστων

Ανακριβείς χαρακτηρίζει τις καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών περί εμποδίων στην πρόσβαση ανασφάλιστων ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ταυτόχρονα, δηλώνει κατηγορηματικά ότι μέχρι την επίσημη υλοποίηση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), δεν είναι αποδεκτός κανενός είδους αποκλεισμός ασθενών από τις δημόσιες δομές υγείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνει στις διοικήσεις των νοσοκομείων, ότι οφείλουν αυτήν τη μεταβατική περίοδο να διευκολύνουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων.

«Είμαστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων θα εγγυηθούν την ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα όλων των πολιτών που έχουν ανάγκη, χωρίς διακρίσεις» προσθέτει.

Κορυφαία προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας, καθώς και κεντρική πολιτική δέσμευση για την κυβέρνηση, αποτελεί η επίλυση αυτού του μείζονος κοινωνικού προβλήματος που δημιουργήθηκε τη μνημονιακή περίοδο, με την καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στο ΕΣΥ.

Σχετικές ειδήσεις