ΥΓΕΙΑ

Κουρουμπλής: 160 εκατ. για τα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων

Κουρουμπλής: 160 εκατ. για τα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων

Κανονικότατα λειτουργούν τα νοσοκομεία της χώρας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνο Λουράντο, με θέμα τη συνέχιση της διασφάλισης της κανονικής ροής των φαρμάκων προς τους πολίτες.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν η διάθεση των ογκολογικών φαρμάκων γίνεται κανονικά στα δημόσια νοσοκομεία, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμία αναφορά σχετικά με τέτοιου είδους προβλήματα από οποιοδήποτε νοσοκομείο προς το Υπουργείο και σ’ αυτό είμαι κατηγορηματικός».

Επίσης, τόνισε ότι την Τετάρτη 8 Ιουλίου «ψηφίστηκε μια πάρα πολύ σημαντική τροπολογία μέσω της οποίας 160 εκατομμύρια ευρώ θα διοχετευθούν στην αγορά και τα οποία αφορούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων. Ως εκ τούτου ο ευρύτερος χώρος των φαρμακοβιομηχανιών και των αναλωσίμων θα πάρει μια ανάσα. Ήδη, ως πολιτική ηγεσία εργαζόμαστε έντονα προκειμένου να βρούμε λύση και στο μεγάλο ζήτημα που αφορά στις εκκρεμότητες των νοσοκομείων, καθώς το χρέος που παραλάβαμε μέχρι και τις 31/12/2014 ανέρχεται στα 918 εκατομμύρια ευρώ. Εμείς στοχεύουμε αυτό το χρέος να συμψηφιστεί, γι’ αυτό το λόγο είχαμε χθες και σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών» κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

Σχετικές ειδήσεις