ΥΓΕΙΑ

Μνημόνιο 3: Κουρουμπλής - Δεν υπάρχει μείωση στις 4.500 προσλήψεις υγειονομικών

Μνημόνιο 3: Κουρουμπλής - Δεν υπάρχει μείωση στις 4.500 προσλήψεις υγειονομικών

Η διαδικασία για τις 4.500 προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν επηρεάζεται από το νέο μνημόνιο, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. Ως θετικά σημεία, προέβαλε τη μη επιστροφή του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και τη διατήρηση της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δισ. ευρώ, παρόλο που το κουαρτέτο πρότεινε τη μείωσή της στο 1,6 δισ. ευρώ.

Δεσμεύθηκε δε, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα εισαχθούν και νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα, καθώς αυτή τη στιγμή λειτουργούν στο σύστημα μόνο πέντε, για τις πιο δαπανηρές περιπτώσεις θεραπειών, ώστε να ελεγχθεί η φαρμακευτική δαπάνη.

Επίσης, τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ) θα παραμείνουν στα φαρμακεία.

Ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, ο κ. Κουρουμπλής άφησε μία –μικρή ωστόσο- πιθανότητα να μην υπάρξει αλλαγή, λέγοντας ότι το υπουργείο Υγείας έχει κάνει όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Το ζήτημα της αδειοδότησης, πάντως, δεν είναι θέμα του υπουργείου Υγείας, έσπευσε να διευκρινίσει.

Σχετικές ειδήσεις