ΥΓΕΙΑ

Ευαγγελισμός: Κινητοποιήσεων συνέχεια για τα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών

Ευαγγελισμός: Κινητοποιήσεων συνέχεια για τα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»συνεχίζουν μαχητικά τον αγώνα για τα «αυτονόητα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών» με νέο γύρο κινητοποιήσεων αυτήν την εβδομάδα και συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία στις 2 Δεκεμβρίου.

Όπως τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός (ΣΕΝΕ), «εκτιμώντας τη γενικότερη δυσμενή κατάσταση για τους ασθενείς και για εμάς, που φέρνουν τα κυβερνητικά μέτρα (πλειστηριασμοί, ασφαλιστικό, υγεία πρόνοια κ.λπ.) συνεχίζουμε αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσαμε εδώ κι ένα μήνα με στόχο την ανακούφιση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των μαχόμενων υγειονομικών στην προοπτική ανατροπής της βαρβαρότητας που εδραιώνεται με την αντιλαϊκή πολιτική Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. – μονοπωλιακών ομίλων που υλοποιεί απαρέγκλιτα και αυτή η κυβέρνηση».

Έτσι, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι θα αποκλείσουν τα ταμεία στη Γενική Εφημερία του νοσοκομείου, ώστε να μην πληρώνουν στα επείγοντα οι ανασφάλιστοι, αλλά και οι ασφαλισμένοι των οποίων οι εξετάσεις δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία του Σωματείου θα συμμετάσχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι συνταξιουχικές ενώσεις με αιχμή το ασφαλιστικό και τις παροχές υγείας – πρόνοιας, ώστε να ενδυναμωθεί «η κοινωνικής συμμαχία με άλλα στρώματα που θίγονται από αυτή την πολιτική».

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα Επείγοντα, στις 08:00, με συμμετοχή συλλόγων ασθενών, συνταξιούχων, λαϊκών επιτροπών, ανέργων και άλλων εργαζομένων, και αιτήματα:

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
- Άμεση χρηματοδότηση του νοσοκομείου σύμφωνα με τις ανάγκες
- Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα στους εργολαβικούς εργαζόμενους
- Ένταξη στα Β.Α.Ε.
- Ανάπτυξη δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
- Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών – συμβασιούχων του ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις εργαζομένων των χειρουργείων, των εργαστηρίων και των διοικητικών υπαλλήλων.

«Κορυφώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με τη μαζική συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία στις 2 Δεκέμβρη διεκδικώντας όλα τα παραπάνω. Διαδηλώνουμε στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Υγείας. Παραμένουμε σε ετοιμότητα αγωνιστική προκειμένου να αποκρούσουμε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που θα επιχειρήσει να φέρει στο αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση ενδεχομένως αιφνιδιαστικά!

Τέλος, προγραμματίζουμε επιπλέον κινητοποιήσεις που θα εστιάζουν στην ανατροπή των ελαστικών σχέσεων εργασίας των υγειονομικών και στη σταθερή και μόνιμη δουλειά των εργολαβικών εργατών χωρίς ατομικές συμβάσεις οποιασδήποτε μορφής και χωρίς εργολάβους.

Ταυτόχρονα, διεκδικούμε να μην γίνει αναδρομική κράτηση στις αποδοχές συναδέλφων που πριν δύο χρόνια – χωρίς δική τους υπαιτιότητα - βγήκαν σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης δομών υγείας και τώρα οι Διοικήσεις τους ζητούν να επιστρέψουν εφάπαξ υπέρογκα ποσά και μάλιστα έντοκα!» καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου.

Σχετικές ειδήσεις