ΥΓΕΙΑ

Ρόδος: Για δύο χρόνια «ρουφούσαν» τις δεξαμενές πετρελαίου του Νοσοκομείου!

Ρόδος: Για δύο χρόνια «ρουφούσαν» τις δεξαμενές πετρελαίου του Νοσοκομείου!

Δεν είχαν το Θεό τους τρεις Αλβανοί και ένας Έλληνας οι οποίοι τα τελευταία δύο χρόνια «ξεζούμιζαν» από πετρέλαιο το Νοσοκομείο της Ρόδου!

Μάλιστα, για να αποκαλυφθεί η δράση τους απαιτήθηκε πολύμηνη έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε αντιληπτό πως άδειαζαν –δίχως προφανή λόγο - οι δεξαμενές του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
Και δεν έφταιγαν γι’ αυτό τυχόν διαρροές ή ύπουλοι προμηθευτές, αλλά τέσσερις επιτήδειοι οι οποίοι πίστευαν πως είχαν στήσει μία ατρόμητη μπίζνα!

Οι δράστες δούλευαν κάθε βράδυ…

Είχαν εγκαταστήσει μεγάλου μήκους σύστημα αγωγών άντλησης και χρησιμοποιούσαν ένα αυτοκίνητο το οποίο, μάλιστα, το είχαν μετατρέψει σε βυτίο (!!!) για τη μεταφορά των καυσίμων.

Φυσικά, τα κλεμμένα καύσιμα τα πουλούσαν κανονικότατα! Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ο ένας εκ των δραστών (ελληνικής καταγωγής) ήταν και λαθρέμπορος και αγοραστής μέρους των καυσίμων που ξάφριζαν από το Νοσοκομείο.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης-λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, λαθρεμπορίας καυσίμων και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Ανάμεσα στα κατασχεθέντα βρίσκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα, το ένα που το είχαν μετατρέψει σε βυτίο, 960 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης χωρισμένα σε 41 πλαστικά δοχεία, πεντακόσια μέτρα πλαστικών σωληνώσεων και διάφορα άλλα εργαλεία της… δουλειάς.

Σχετικές ειδήσεις