ΥΓΕΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στα νησιά του Αν. Αιγαίου

Υπουργείο Υγείας: Προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στα νησιά του Αν. Αιγαίου

Με συμβάσεις έργου θα προσληφθούν 141 γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς και διασώστες του ΕΚΑΒ, για την ενίσχυση των δομών υγείας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου παρατηρούνται αυξημένες προσφυγικές ροές.

Η κάλυψη των θέσεων θα γίνει μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ και συγκεκριμένα του προγράμματος «Άμεση Ενίσχυση της ανταπόκρισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας εξαιτίας της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου». Η χρηματοδότηση του προγράμματος, ύψους 3.270.000 ευρώ, εντάσσεται στο πλαίσιο της Έκτακτης Βοήθειας του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (DGHOME) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 14 Ιανουαρίου 2016. Οι 141 προσλήψεις αφορούν σε συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου, τουλάχιστον οκτάμηνης διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης σύμφωνα με επόμενες χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνει το υπουργείο Υγείας.

Οι θέσεις κατανέμονται στα Γενικά Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, Τήλο και Σύμη. Επιπλέον, θα ενισχυθούν τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Μυτιλήνη, Σάμο, Χίο, Κω, Κάλυμνο και Λέρο, καθώς προκηρύσσονται και θέσεις Διασωστών- Πληρώματα Ασθενοφόρων.

Δείτε την πρόσκληση ενδιαφέροντος ΕΔΩ.

Σχετικές ειδήσεις