ΥΓΕΙΑ

ΙΣΑ: Πρωτοφανής προχειρότητα στις προσλήψεις ακτινοθεραπευτών

ΙΣΑ: Πρωτοφανής προχειρότητα στις προσλήψεις ακτινοθεραπευτών

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε προσλήψεις ακτινοφυσικών και γιατρών ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας, σε νοσοκομεία της Αττικής που δεν διαθέτουν Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο ΙΣΑ κατηγορεί για πρωτοφανή προχειρότητα και επικίνδυνη άγνοια την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με την οποία αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα της Δημόσιας Υγείας.

Η ανακοίνωση των προσλήψεων στον τομέα της ακτινοθεραπείας ήταν η απάντηση του υπουργείου Υγείας στην επιστολή που απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στις 28-3-2016, σχετικά με τις πολύμηνες αναμονές των ασθενών για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία, αναφέρει ο ΙΣΑ σε σχετική ανακοίνωση.

«Ειδικότερα ανακοίνωσε προσλήψεις ακτινοφυσικών και γιατρών ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας σε νοσοκομεία της Αττικής που δεν διαθέτουν Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα! Ενώ αγνοούνται προκλητικά τα νοσοκομεία της περιφέρειας, για τα οποία δεν γίνεται καμία αναφορά» τονίζει.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει: «Για άλλη μια φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δείχνει προκλητική άγνοια των σοβαρών προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας. Ο ΙΣΑ έχει τονίσει τις σοβαρές ευθύνες που έχει για κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η επιδημία της γρίπης που βρήκε φέτος αθωράκιστη τη χώρα και η έλλειψη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που κοστίζει καθημερινά ανθρώπινες ζωές».

Ο ΙΣΑ, τέλος, καλεί το υπουργείο Υγείας να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας και να σταματήσει να παραπλανά την κοινή γνώμη με κινήσεις εντυπωσιασμού που στερούνται ουσίας.

Σχετικές ειδήσεις