ΥΓΕΙΑ

Για τα προβλήματα ασθενών και εργαζομένων συζήτησαν ΠΟΕΔΗΝ - Κουτσούμπας

Για τα προβλήματα ασθενών και εργαζομένων συζήτησαν ΠΟΕΔΗΝ - Κουτσούμπας

Τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και στα δίκαια αιτήματά τους, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνάντηση με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Κουτσούμπα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, τις υγειονομικές μονάδες και το ΕΚΑΒ, αλλά και για όσα προκύπτουν από την υποχρηματοδότηση, την έλλειψη προσωπικού, την ιδιωτικοποίηση και τη συρρίκνωση των υγειονομικών υπηρεσιών. Η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ παρέδωσε στον κ. Κουτσούμπα υπόμνημα με τα προβλήματα και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας.

Από τη μεριά του ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στα δίκαια αιτήματά τους, που το ΚΚΕ αναδεικνύει μέσα και έξω απ' τη βουλή με κάθε τρόπο. Επίσης, ανέδειξε την πρόταση του ΚΚΕ για τη Λαϊκή Συμμαχία, κατά την οποία «το εργατικό λαϊκό κίνημα θα παλεύει όχι για την εναλλαγή των κυβερνήσεων, αλλά σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μετά τη συνάντηση, δήλωσε: «Συναντηθήκαμε με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και ενημερώσαμε για τα αιτήματα της Ομοσπονδίας μας και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε να καταργήσουμε τις μνημονιακές πολιτικές και να ανακτήσουμε τις απώλειες τις οποίες έχουμε υποστεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι δεδομένη η στήριξη του ΚΚΕ και στη Βουλή και στο δρόμο. Λέμε στην κυβέρνηση ότι δεν τρώμε κουτόχορτο, διαλύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, διαλύει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Με πρωτοβουλίες και δυναμικούς αγώνες δε θα τους το επιτρέψουμε».

Σχετικές ειδήσεις