ΥΓΕΙΑ

Συρματοπλέγματα στο υπουργείο Υγείας - Ποιοι διαμαρτύρονται

Συρματοπλέγματα στο υπουργείο Υγείας - Ποιοι διαμαρτύρονται

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα (06/06) το πρωί, οι καθαρίστριες του«Δρομοκαΐτειου»Νοσοκομείου έξω από το υπουργείο Υγείας,διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Επί πέντε μήνες τώρα, οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο», παραμένουν απλήρωτες, κι έτσι αποφάσισανγια μια ακόμα φορά να διαμαρτυρηθούν έξω από το υπουργείο Υγείας.

Νωρίς το πρωί έστησαν συρματόπλεγμα με το οποίο έκλεισαν την είσοδο του υπουργείου και πάνω του κρέμασαν μπλούζες εργασίας τους που γράφουν «Πεινάμε», ενώ σε χαρτόνια που φέρουν πάνω τους γράφουν «ακούει κανείς;», «χάσαμε την αξιοπρέπειά μας», «τα παιδιά μας πεινάνε», «δεν έχουμε φάρμακα».

Παράλληλα, μαγειρεύουν φασολάδα, προκειμένου όπως λένε να δείξουν ότι ζουν φτωχικά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι καθαρίστριες στο MEGA, έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ κατήγγειλαν την εργοδοσία για το γεγονός ότι μόλις αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, την Παρασκευή (03/06), έβαλε στους λογαριασμούς τους έναν μισθό.

«Κάθε πέντε μήνες μας βάζουν έναν μισθό, για να μας κοροϊδέψουν», τονίζουν οι εργαζόμενοι. Ξεκαθαρίζουν δε ότι το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά, καθαρίζεται κανονικά, όπως κανονικά εργάζονται οι τραπεζοκόμοι και τα άτομα της ασφάλειας οι οποίοι επίσης παραμένουν απλήρωτοι.

Όπως τονίζουν, το ποσό των 90.000 ευρώ που δόθηκε στο Νοσοκομείο ως έκτακτη επιχορήγηση, δεν επαρκεί για την εξόφληση πέντε μηνών δεδουλευμένων. Απαιτούν «άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, χορήγηση κανονικών και αναρρωτικών αδειών για τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις εργασίας, κάτι που τώρα δεν προβλέπεται, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, μόνιμη και σταθερή εργασία».

Σχετικές ειδήσεις