ΥΓΕΙΑ

Πορεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία στο κέντρο της Αθήνας - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Πορεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία στο κέντρο της Αθήνας - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεσημέρι της Τετάρτης (08/06), η πορεία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, προς τη Βουλή.

Οι διαδηλωτές, ξεκίνησαν από το υπουργείο Υγείας όπου και είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί και κατευθύνονται προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή.

Λόγω της πορείας, κλειστή είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου, η Σταδίου από την Αιόλου και η Βασιλίσσης Αμαλίας από την Ξενοφώντος.

Η πορεία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διεκδικώντας στήριξη του δημόσιου συστήματος, με προσλήψεις και επαρκή χρηματοδότηση.

Ένταση σημειώθηκε στην Βασιλίσσης Σοφίας, όταν εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας και δάσκαλοι οι οποίοι επίσης απεργούν σήμερα, ζήτησαν να τους επιτραπεί να περάσουν στην Ηρώδου Αττικού.

Νωρίτερα, έξω από το υπουργείο Υγείας, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν... έρανο υπέρ των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας, του ΕΚΑΒ και υπέρ πρόνοιας.

ygeia4
ygeia6

Με αυτό τον συμβολικό τρόπο θέλησαν να δείξουν ότι η χρηματοδότηση του κράτους προς τη δημόσια υγεία είναι ελλιπής.

ygeia5
ygeia2

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, έστησαν χορούς και τραγούδησαν μαντινάδες τις οποίες απηύθυναν στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Σχετικές ειδήσεις