ΥΓΕΙΑ

«Κόντρα» στην ΟΕΝΓΕ για τις ενισχύσεις κινηματικών φορέων

«Κόντρα» στην ΟΕΝΓΕ για τις ενισχύσεις κινηματικών φορέων

Το αντιπολιτευτικό κρεσέντο του πρώην προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρη Βαρνάβα, και επικεφαλής της παράταξης «Μέτωπο» του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, με αφορμή μία συνήθη τακτική της Ομοσπονδίας, η οποία εφαρμοζόταν και επί προεδρίας του.

Της Διονυσίας Προκόπη

Την κόντρα έχει προκαλέσει η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, για συμβολική οικονομική ενίσχυση σωματείων και ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Σημειώνεται ότι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η δύναμη της οποίας μειώθηκε περίπου στο μισό στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, ήταν η μοναδική που καταψήφισε μεταξύ των πέντε παρατάξεων. Ο κ. Βαρνάβας και τα εκλεγμένα μέλη του Μετώπου αντέδρασαν με σειρά ανακοινώσεων. Ωστόσο, η ίδια πρακτική για την ενίσχυση μαζικών φορέων ακολουθούνταν συχνά και επί προεδρίας Βαρνάβα. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Βαρνάβας ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας είχε εγκρίνει ενίσχυση και προς πολιτικό φορέα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ αναφέρει για το θέμα:

«Η Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. σε συνεδρίασή της, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη συμβολική οικονομική ενίσχυση σωματείων και ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο Π.Α.Μ.Ε. Η απόφαση αυτή, ορθά υλοποιήθηκε. Υπενθυμίζεται πως η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. λαμβάνει κατά καιρούς πολλές τέτοιες αποφάσεις συμβολικής ενίσχυσης μαζικών φορέων, συλλογικοτήτων και κινηματικών εκδηλώσεων. Οι απόψεις των μελών του Γ.Σ. που πρόσκεινται στην παράταξη του Μετώπου και οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σε κείμενο που φέρει τα ονόματά τους, απηχούν τις θέσεις αποκλειστικά της ηγεσίας της παράταξής τους που ήταν η μόνη που δεν ψήφισε την εν λόγω απόφαση».

Την ανακοίνωση υπογράφουν η πρόεδρος Αφροδίτη Ρέτζιου και ο γενικός γραμματέας Πάνος Παπανικολάου.

Σχετικές ειδήσεις