ΥΓΕΙΑ

Ψυχικά ασθενής διέσχισε τη μισή... Ελλάδα για να βρεθεί σε ράντζο στο ΨΝΑ «Δαφνί»

Ψυχικά ασθενής διέσχισε τη μισή... Ελλάδα για να βρεθεί σε ράντζο στο ΨΝΑ «Δαφνί»

Μεταφέρθηκε από τα Τρίκαλα με περιπολικό, για να εξεταστεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί», καταγγέλλει ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αττικής (ΣΥΝΟΨΥΝΟ – ΕΣΥ).

Τα τεράστια και σοβαρά προβλήματα στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας της χώρας, στα οποία τόσο οι εισαγγελικές αρχές όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αδυνατούν να ανταποκριθούν, φέρνουν ξανά στο προσκήνιο οι νοσηλευτές ψυχιατρικών νοσοκομείων, με αφορμή πρόσφατο περιστατικό.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ΣΥΝΟΨΥΝΟ – ΕΣΥ, «γυναίκα ασθενής, μετά από εισαγγελική εντολή διέσχισε τη μισή Ελλάδα μέσα σε περιπολικό, συνοδευόμενη από αστυνομικούς, ως κοινή εγκληματίας με τη δικαιολογία έλλειψης κατάλληλης υπηρεσίας ψυχικής υγείας, ικανής να ανταποκριθεί στις ανάγκες της, στον τόπο κατοικίας της, αλλά και στους κοντινούς νομούς. Η συγκεκριμένη ασθενής νοσηλεύεται από την Τρίτη , 20/09/2016, (μέρα μη εφημερίας) ως 43η ασθενής, σε ράντζο, σε νοσηλευτικό τμήμα με δυνατότητα εξυπηρέτησης μόνο 25 ασθενών.

Κρίθηκε δηλαδή, ως μοναδική λύση, το τονίζουμε, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, η νοσηλεία της σε ένα ράντζο, σε μία κλινική, στην οποία θα έπρεπε να νοσηλεύονται 25 ασθενείς και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 43. Και όλα αυτά, 350 χιλιόμετρα περίπου μακριά από τον τόπο κατοικίας της και τους συγγενείς της.

Αντί λοιπόν, η ασθενής να μεταφερθεί με το κατάλληλο ασθενοφόρο και με τη συνοδεία ειδικά εκπαιδευμένου επιστημονικού προσωπικού, στην πλησιέστερη υπηρεσία ψυχικής υγείας της περιοχής της για εξέταση και νοσηλεία, με την υπογραφή του εισαγγελέα μεταφέρθηκε με περιπολικό, και όχι με ασθενοφόρο στην... Αθήνα.

Τελικά, το παράλογο έχει νόημα να αναζητηθεί και κάπου αλλού, εκτός ψυχιατρείου» καταλήγει ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αττικής.

Σχετικές ειδήσεις