ΥΓΕΙΑ

Κάλυψη 4.000 θέσεων στα δημόσια νοσοκομεία μέσα στο 2017

Κάλυψη 4.000 θέσεων στα δημόσια νοσοκομεία μέσα στο 2017

Πρόκειται για συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσα από κοινωφελή προγράμματα.

Της Διονυσίας Προκόπη

Σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, είχε σήμερα, Τρίτη (04/10/2016) στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η δρομολόγηση της διαδικασίας για την κάλυψη 4.000 θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Πρόκειται για προσλήψεις με χρηματοδότηση από κοινωφελή προγράμματα και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, διάρκειας ενός έτους. Στόχος είναι η τοποθέτηση του προσωπικού να έχει ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2017.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, οι προσλήψεις αυτές εντάσσονται στη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, η οποία είναι η ταχεία βελτίωση της κατάστασης στη δημόσια υγεία και η αντιμετώπιση των προβλημάτων, ώστε ενός του 2017 να υπάρξει μια εντελώς νέα εικόνα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι 4.000 θέσεις ορισμένου χρόνου εντάσσονται στο πλαίσιο των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, για τις οποίες είχε ανακοινώσει ότι θα αξιοποιηθεί μέρος του τιμήματος από το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και συγκεκριμένα 48.800.000 ευρώ, όπως διευκρίνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, από τις 4.000 θέσεις, 3.000 αφορούν σε νοσηλευτές, περίπου 700 σε λοιπό προσωπικό νοσοκομείων (οδηγοί στα κέντρα υγείας, τραυματιοφορείς και παρασκευαστές στο ακτινολογικό και στα υπόλοιπα εργαστήρια) και περίπου 300 θέσεις σε εποπτευόμενους οργανισμούς από το υπουργείο Υγείας (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ΕΟΦ, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ). Πρόσθεσε δε, ότι θα υπάρξει και μια σοβαρή κατανομή και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, στα ΠΕΔΥ και στα κέντρα υγείας.

Σημειώνεται, ότι μέσα στο 2017 θα προκηρυχθούν 2.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού, όπως είχε ανακοινώσει πρόσφατα ο Παύλος Πολάκης σε συνάντηση με αντιπροσωπεία υγειονομικών. Τέλος, μέχρι στιγμής έχουν δρομολογηθεί 760 διορισμοί γιατρών στο πλαίσιο των σχετικών προκηρύξεων μέσω ΑΣΕΠ, σε σύνολο 3.500 προσλήψεων όπως είχε αρχικά προβλεφθεί.

Σχετικές ειδήσεις